Veterán Zetterström vyjel pro Zlatou přilbu finále

Autor článku:

marketa.jpgpardubice.gifŠvédský rutinér Magnus Zetterström se pasoval do role miláčka pardubických fans, když v semifinálovém klání na půdě pražské Markéty vyhrál čtrnáctou, patnáctou i dodatkovou šestnáctou jízdu, a poslal tak pardubický klub do finále proti Mšenu. Protože Pražané zvládli během nominovaných jízd prohospodařit šestibodový náskok, svítila tak na světelné tabuli, vůbec poprvé od znovuzavedení systému dvojutkání, remíza 45:45 a musela přijít jízda šestnáctá, ve které Zetterström v první zatáčce podjel Renata Gafurova, čímž poslal desítky pardubických příznivců na tribunách do extáze.

Řekli:

pucko2.jpgPavol Pučko: Začátek byl dobrej. Ta moje juniorská jízda nebyla úplně špatná, i když byl Václav rychlejší. Porom jsem ale už nějak nedochytal motorku, ani vůbec nevím, kde byla chyba. Teď byla škoda, že šel Matěj na držku, protože si myslím, že bychom to dokázali udržet.

dryml_ales2.jpgAleš Dryml: Nejelo se mi úplně dobře, ten výsledek je takovej průměr, spíš takovej menší podprůměr. Chtěl jsem tady víc. Celej závod jsem trápil, nemohl jsem najít pořádně nastavení. Poslední jízda byla, myslím si, nejlepší, ale pořád jsem byl hodně hodně někde jinde, než bych chtěl bejt. Furt jsme doufali do těch posledních jízd, věděli jsme ty počty, že teďka musíme na 5:1 a poslední jízdu 4:2 a povedlo se. Nevím, co se Pepíkovi stalo, ale štěstí mít musíš. Byl to určitě krásnej závod pro diváky, celej tým byl vzrušenej do posledního okamžiku a klobouk dolů před Magnusem, kterej je dnešní hrdina. A Vašek Milík jel taky pěkně.

suchanek.jpgTomáš Suchánek: Tak z mýho pohledu to ze začátku nevypadalo špatně. Akorát jsem zkoušel novej motor, kterej byl moc silnej, takže jsem vůbec neodstartoval. Všechno jsem musel hnát zezadu. A jinak si myslím, že to byl báječnej konec. Tým podal super výkon, vyhráli jsme a to je důležitý. Ve finále budeme chtít vyhrát, nic jinýho. Zbytek záleží na manažerovi, koho pozve.

monberg.JPGJesper B. Monberg: Dnes to nebylo moc dobré. Nevyhráli jsme díky mně, ale naštěstí jsme měli Magnuse, který jel opravdu dobře a odvedl skvělou práci. Zkoušel jsem hodně různých nastavení a žádné nebylo na tuhle trať dost dobré. To se občas stává. Mám po celý rok velké problémy s novými tlumiči.

zetterstrom2.jpgMagnus Zetterström: Dnešní závod byl hodně únavný. Jel jsem spoustu jízd a to už není moc dobré pro tak starého chlapa, jako jsem já. Mladí kluci by na sebe měli vzít tu zodpovědnost v posledních jízdách. Věřil jsi v na konci závodu, že se vám podaří vyhrát? Nekoukal jsem se moc na rozpis, chtěl jsem jenom vyhrát každou další jízdu. Nic jsem nevěděl, dokud mi neřekli, že tuhle jízdu musím vyhrát. Je to moje práce. V průběhu závodu mě nezajímá průběžný stav, chci jenom závodit. Teď jsem ale hrozně šťastný, že jsem klubu pomohl.

milik-vaclav.jpgVáclav Milík: Dnešní závod byl dobrej, dobře se vyvíjel. Nevím. Bylo to prostě supr. Jak vypadala z tvého pohledu ta poslední jízda? Myslel jsem si, že odstartuju líp, neodstartoval jsem. Ale aspoň, že jsem dal toho Pepíčka Francovýho, že jsme to vyrovnali na ten rozjezd. Teďka ještě ve finále, aby se zadařilo, a bude to super. Ty jsi viděl, že Josef Franc neodjel? Ne, já se většinou neotáčim. Viděl jsem, že jsem třetí, tak jsem držel až do cíle a zaplaťpánbůh, že to vyšlo.

zengota.jpgGrzegorz Zengota:  Jsem spokojený, ale ne úplně. Před nasazovanými jízdami jsme vedli o šest bodů a je velká škoda, že nám takový náskok nestačil. Bylo to těžké, Pardubice byly v posledních dvou jízdách lepší. Je to opravdu škoda, protože Praha jela celou sezónu dobře a finále by si zasloužila.

PSK Olymp Praha: 45+2
1 Matěj Kůs 10+1 (2*,3,3,1,1,Fd)
2 Zdeněk Simota 1 (0,1)
3 Josef Franc 11+1 (3,0,2*,3,3,0)
4 Renat Gafurov 12 (1,0,3,3,3,2)
5 Ondřej Veverka 1+1 (1*,0)
6 Pavol Pučko 2 (2,0,0,0)
7 Grzegorz Zengota 8+1 (2,2*,3,1)

AMK Zlatá přilba Pardubice: 45+3
8 Jesper B. Monberg 5 (R,2,1,0,2)
9 Tomáš Suchánek 5+2 (1*,2*,1,0,1)
10 Aleš Dryml 9+1 (1,3,0,2,1,2*)
11 Magnus Zetterström 17+1 (2*,3,2,2,2,3,3)
12 Václav Milík 9+2 (3,3,1*,1*,0,1)
13 Daniel Hádek 0 (0)
14 Jaroslav Petrák NS

Jízda po jízdě:
1. Franc, Kůs, Dryml, Monberg (R) 5:1
2. Milík, Pučko, Veverka, Hádek 3:3/8:4
3. Kůs, Monberg, Suchánek, Simota 3:3/11:7
4. Dryml, Zetterström, Gafurov, Franc 1:5/12:12
5. Milík, Suchánek, Simota, Pučko 1:5/13:17
6. Kůs, Franc, Monberg, Dryml 5:1/18:18
7. Zetterström, Zengota, Suchánek, Gafurov 2:4/20:22
8. Franc, Dryml, Milík, Pučko 3:3/23:25
9. Gafurov, Zetterström, Kůs, Monberg 4:2/27:27
10. Franc, Zengota, Dryml, Suchánek 5:1/32:28
11. Gafurov, Zetterström, Milík, Pučko 3:3/35:31
12. Gafurov, Monberg, Suchánek, Veverka 3:3/38:34
13. Zengota, Zetterström, Kůs, Milík 4:2/42:36
14. Zetterström, Dryml, Zengota, Kůs (Fd) 1:5/43:41
15. Zetterström, Gafurov, Milík, Franc 2:4/45:45
16. Zetterström, Gafurov

6 comments

  1. Pardubice vyhrály nečekaně. Nemohli jet L.Dryml a Štichauer. Monberg jel už zase čočku (a to je u zkušeného jezdce z plochodrážní velmoci na pováženou). Zato Zetterström zvládl závěr závodu přímo famózně. Praha měla čas na důkladnou přípravu na místní dráze a její 4 jezdci jeli velmi dobře. Příčin jejího neúspěchu je několik. Ale daleko nejzávažnější je fakt, že Zengota jel pouhé 4 jízdy. A nebyla to náhoda, už v průběhu sezóny se podobné „kiksy“ v Praze stávaly, např. Mitko jel jen 3 jízdy a přitom vůbec neprohrál. Takovéhle lajdácké nasazování dobrých polských jezdců se stalo v Praze jakousi chronickou chorobou a teď na to Olymp doplatil vyřazením. Byl to školácky a naprosto zbytečně prokaučovaný závod. Tím ovšem vůbec nechci snižovat výkon pardubického týmu a zvláště tu hektickou snahu v samotném závěru, kdy se už zdálo, že porážka je nevyhnutelná a oni nakonec výsledek otočili. A vůbec tady nechci mluvit o štěstí. Jaképak štěstí, když L.Dryml a Štichauer nemohli pro zranění startovat. Ono vyhrát 3 jízdy za sebou v samotném závěru, kdy jde o všechno, a je „nůž na krku“ to není vůbec žádná legrace. K tomu jsou potřeba nervy ze železa, vždyť jediná drobná chybička může znamenat konec.

  2. Pučkovo nesmyslné nasazování na úkor Zengoty stálo Prahu finále. Jezdec Zengotových kvalit nasazen na náhradníkovi jen na 4 jízdy??? Velká prohlášení před závodem, že se bude stavět na našich jezdcích je sice pěkné, nicméně se Praha v minulých letech několikrát přesvědčila, že nepraktické a toto semifinále to opět potvrdilo. Tento závod neprohráli jezdci, ale jejich manažer. Pardubice evidentně chtěly víc a po taktické stránce zvládli závod o 100% lépe než Praha. Dobrý manažer je vlastně osmý jezdec v závodě a toho Praha neměla.

  3. Praha sice prohrála ale to že nasazuje české jezdce je nutné ji přišíst ke cti ne hanět manažera. Je sice hezké kdyř vidíme jezdit
    Zetterströma, Hancocka a spol. ale uvědomme si, že to stojí peníze
    na úkor výchovy našich jezdců. Pardubice mají Milíka a nic. Mšeno koupilo Hádka s Holubem a teď se ojevil Pouzdnar, Slaný Čejka, Dudek,
    Krčmář, který utrácí nesmyslně peníze za 250sky, aby byla čárka za úspěch, v Praze je Veverka, Pučko a dva tři další okolo. Za pár let nebude liga s koho postavit. Byla chyba pouštět dva cizince do ligy.
    Stojí to spoustu peněz, které pak chybý jinde. Názorný příklad je Slané, které začalo kupovat zvučné jména a vyhrálo dvakrál ligu, teď došli finance a je tam, kde je. Ve Mšeně je mecenáš p. Grepl a ten kdybo to zabalil můžou Mšeno zavřít. Uznávám, že bez cizinců by se liga jezdila o dvě vteřiny pomaleji, ale nebili by to o nic hezčí závody a zbylo by víc peněz na naše jezdce. A teď mě ukamenujte. Hohg.

Zanechte komentář: