Lukáš Dryml nemusí dělat složité rozhodnutí

Autor článku:

eastbourne.gifdryml-lukas.jpgPokud by byl Lukáš Dryml zdravý, čekalo by ho složité rozhodování. Musel by si vybrat, zda-li chce v pondělí v Praze bojovat o individuální domácí titul, nebo pomoci Eastbourne ve finále britské ligy, kde se Orli utkají s loňským vícemistrem Velké Británie a největším favoritem letošního ročníkem Poolem Pirates.

Eastbourne Eagles vymazali v pondělí na vlastní dráze jednobodovou ztrátu z Areny Essex a prodrali se na úkor Lakeside do finále Elite League. Televizní závody připadají v Anglii tradičně na pondělí, ve stejný den se ovšem koná v Praze na Markétě druhý ze tří finálových závodů Mistrovství České republiky jednotlivců. Zeptali jsme se Lukáše Drymla, kde by ho, v případě jeho lepšího zdravotního stavu, diváci viděli. „Nevím, jaký závod bych jel, to je všechno kdyby. Řeknu ti ale, jaký závod bych jel radši. Jel bych radši v Anglii za Eastbourne, protože to je o titul v týmech. Je to moje třetí sezóna tam, je to klub, kde se o mě velmi dobře starají a jak oni se mnou, tak já s nimi jsem spokojený. Je to suprová spolupráce. Rád bych tam zůstal do budoucna na celý zbytek kariéry.“ 

„Možná by bylo trošku handrkování s českou federací ohledně toho a jsem docela rád, že tenhle problém nemusím řešit. Alespoň nejsem ani na jedné straně černá ovce. Jsou nějaké regule, ale ten mistrák jezdíme, protože tady jsme doma, abychom ukázali, kdo tady vyhrává. Je to práce, opravdu jsem tomu klubu zavázán, takže vážně bych jel radši tam,“ dodává Dryml. Odmítnutím startu v Anglii by se navíc Lukáš Dryml mohl dostat do podobné situace jako Matěj Kůs, který byl před měsícem potrestán zákazem startu na ostrovech za to, že místo britské soutěže jel českou extraligu za svůj matěřský klub Olymp Praha. V případě udělení podobného trestu by Dryml navíc přišel nejen o první, ale i o odvetný finálový závod.

Podobné starosti nyní mohl řešit i Filip Šitera, který v barvách King’s Lynnu také bojoval o možnost jet o britský titul. Hvězdy však dostaly v Poole pořádný výprask, a tak Filip Šitera může s klidnou hlavou bojovat v domácím mistrovství bez obav z případného trestu.

Zanechte komentář: