Mistr světa jede o mistra ligy

Autor článku:

mseno.jpgpardubice.gifAKTUALIZOVÁNO S mistrem světa Gregem Hancockem v sestavě budou jezdci mšenského Greplu ve středu na domácí dráze bojovat o třetí titul mistrů České republiky v řadě. Vyzyvatelem letos neporaženého týmu ze středu Čech je Zlatá přilba Pardubice, která posílá do finálového klání sestavu, jež už jednou v tomto ročníku Mšenu podlehla. Vzhledem ke státnímu svátku byl posunut začátek střetnutí, páska poletí poprvé nahoru už v 18 hodin.

Jediné, co mohlo ohrozit středeční start Grega Hancocka, je jeho zdravotní stav. Jedenačtyřicetiletý Američan si před patnácti dny v Gorzowě zranil nohu a dva týdny nezávodil. Poté, co se ale o víkendu do sedla svého motocyklu vrátil, nemohlo být o jeho příjezdu dalších pochybností. Otevřená však byla otázka druhého cizince ve sestavě Greplu. V úvahu připadali Sebastian Ulamek, Martin Vaculík a Piotr Protasiewicz. Ulamek má ale ve středu záchranářské povinnosti ve Švédsku a navíc si minulý týden při tréninku poranil žebra. Volba padla nakonec na Vaculíka, který byl upřednostněn před nejlépe bodujícím jezdcem extraligy 2010 Piotrem Protasiewiczem. O pozicích Jana Jaroše a Filipa Šitery nebylo pochyb, v otázce složení juniorského páru byla Michaelu Hádkovi přidělena šestka, která nabízí jeho zařazení do závodu namísto některého ze seniorů. Další možnosti jak míchat sestavou mohlo Petru Vandírkovi přinést zařazení Tomáše Topinky, nakonec ale na trénink a nástup oblékne dvojku Stanislav Pouznar.

Aleš Dryml loni v roli hosta za zraněného Vlado Višvádera se Mšenem extraligu vyhrál a plánuje se pokusit o svůj osobní double. Druhým českým seniorem je Tomáš Suchánek. Více možností pak vlastně ani Pardubice nemají, zranění totiž vyřadila Hynka Štichauera i Lukáše Drymla, ten nechtěl ani v žertu připustit, že by mohl být tajným esem v rukávu Lubomíra Vozára. Po semifinálovém galapředstavení v Praze nemohl snad nikdo pochybovat o nominaci Magnuse Zetterströma. Stejně jako nikdo nepochyboval o tom, že se Jesper B. Monberg ve finále nepředstaví. Pardubickou vestu však znovu neoblékne Kenneth Bjerre, který bude bojovat za Grindsted v dánské lize, do sestavy se totiž poprvé od srpnového střetu obou finálových rivalů vrací Ben Barker. Na juniora budou Východočeši hodně spoléhat, ačkoli Václav Milík letos nemá na Mšeno ty nejlepší vzpomínky, když mu na tamější dráze několik závodů nevyšlo. V jízdě číslo šest se svému bratrovi postaví Daniel Hádek, stabilním náhradníkem je protřelý Jaroslav Petrák.

PDK Grepl Mšeno
1 Jan Jaroš
2 Stanislav Pouznar
3 Filip Šitera
4 Greg Hancock
5 Jan Holub
6 Michael Hádek
7 Martin Vaculík

AMK ZP Pardubice
8 Tomáš Suchánek
9 Benjamin Barker
10 Aleš Dryml
11 Magnus Zetterström
12 Václav Milík
13 Daniel Hádek
14 Jaroslav Petrák

Zanechte komentář: