Pardubičtí Seveřané dostanou v Praze druhou šanci

Autor článku:

marketa.jpgpardubice.gifAKTUALIZOVÁNO (10:21) Ve čtvrtek od 18 hodin se na pražské Markétě rozhoří bitva o finále extraligy, domácí Olymp v ní v repríze loňského semifinále přivítá pardubickou Zlatou přilbu. Pražané byli loni na těžké dráze v Pardubicích lepší a zajistili si lístek do finále. Ve čtvrtek však Vladimír Vopat překvapivě nemá k dispozici Nickiho Pedersena, zahraničními posilami jsou Renat Gafurov a Grzegorz Walasek. Lubomír Vozár přiveze Jespera B. Monberga a Magnuse Zetterströma, oba Seveřané tak dostávají šanci odčinit svá nepříliš povedená vystoupení proti Mšenu.

Počítalo se s tím, že Vladimír Vopat využije v semifinále služby trojnásobného mistra světa Nickiho Pedersena.  Ačkoli slavný Dán by měl mít ve čtvrtek volno, v Břevnově se na něj fanoušci těšit nemohou. Místo Pedersena se do sestavy vrací Grzegorz Walasek, jenž oblékl vestu s nápisem Bellis naposledy při svém dvoubodovém vystoupení ve Mšeně. Renata Gafurova už můžeme považovat za stálici Pražanů. Další otazníky panovaly v juniorské otázce, když si Ondřej Veverka odnesl ze sobotního pádu v Liberci poničený motocykl a hlavně obrovský otok na levé kyčli. Veverka je však připraven, do druhé jízdy jej doplní Pavol Pučko. Zbytek sestavy nabízí spoustu dalších možností, jsou v ní výtečně jedoucí Josef Franc, Zdeněk Simota, který dal posledními vystoupeními zapomenout na nepovedený průběh sezony, a Matěj Kůs.

Jak Jesper B. Monberg, tak Magnus Zetterström nastoupili za Zlatou přilbu v letošním ročníku jedinkrát. Oba se představili proti Mšenu, Monberg ve středních Čechách, Zetterström v domácí odvetě. V obou případech Pardubice s dvojnásobnými mistry o bod prohráli a bodové příspěvky Seveřanů nebyly ani v jednom případě takové, jaké se od zahraničních posil očekávají. Nicméně jak Švéd, tak Dán dostávají šanci odčinit minulé neúspěchy. Se zbytkem české sestavy nebylo, co řešit, neb ve stavu zdravých jsou jen Tomáš Suchánek a Aleš Dryml. Hovoříme-li o zdravých, máme na mysli spíše jízdy schopné jezdce, do této kolonky totiž spadá kapitán Východočechů, jehož rameno si vyžádá operační zákrok. Na juniorskou jízdu Pardubice nutně potřebovaly Daniela Hádka, který by už měl být po zánětu dutin v pořádku. Na středu si mladší z bratrské dvojice naplánoval na plzeňské Bory první trénink po nemoci. Hodně budou hosté spoléhat na Václava Milíka, který bude mít na zádech číslo dvanáct.

(10:21) Na poslední chvíli byla ohlášena změna v sestavě Pražanů, Grzegorze Walaska nahrazuje jeho jmenovec Zengota.

PSK Olymp Praha
1 Matěj Kůs
2 Zdeněk Simota
3 Josef Franc
4 Renat Gafurov
5 Ondřej Veverka
6 Pavol Pučko
7 Grzegorz Walasek Grzegorz Zengota

ZP Pardubice
8 Jesper B. Monberg
9 Tomáš Suchánek
10 Aleš Dryml
11 Magnus Zetterström
12 Václav Milík
13 Daniel Hádek
14 Jaroslav Petrák

2 comments

  1. Tady vidím domácí jako mírné favority. Protože hostům chybí L.Dryml a nahradit českého jezdce je daleko těžší než nahradit cizince, kterých je na soupisce fůra. Ale předem rozhodnuto není a Pardubice přesto mají šanci. Známí lajnaři Zetterström – Monberg můžou být na pražské jednokolejce daleko nebezpečnější, než třeba v Pardubicích (tam to Zetterströmovi nevyhovuje a jeho angažování pro širokou pardubickou dráhu je velkým omylem). Jinak často slyším a čtu kritiku vedení Olympu. A to od současných i bývalých jezdců a spousty dalších lidí. A nemůžou přijít na jméno především panu Ondrašíkovi. Naskýtá se otázka:

    Je pan Ondrašík opravdu původcem všeho zla a bez něho by bylo daleko lépe, nebo je to jinak? Napište svůj názor.

    Druhá otázka je pro ty, co pamatují už trochu historie:
    Myslíte si, že v dobách kdy šéfoval Rudé Hvězdě pan Josef Mičán to bylo lepší a především férovější?

  2. Ostrá debata :-), určitě atmosféře nepřispívá otevřené „nepřátelství“ Praha – Pardubice. Oba kluby jak RH Praha, tak SVS Pardubice se měli za Svazarmu jako čuníci v žitě. Nemaj si tedy jaksi co vyčítat. Jestli by pomohla pražská výměna? Těžko říct. V Praze to není o jednom člověku, ale minimálně o dvou. Osobně si myslím, že bez tohoto modelu by se na Markétě už dávno hrál jen fotbal. Je ale fakt, že z Pardubic asi žádný jezdec nikam neutíká. Jak řekl jeden bývalý závodník:“ v Pardubicích cítíš že jsi jejich. Tam za tebe dýchá i poslední praporkář“.

Zanechte komentář: