Rafal Dobrucki ukončil kariéru

Autor článku:

zgora09.gifdobrucki.jpgRafal Dobrucki ve středu na tiskové konferenci oficiálně oznámil, že končí s kariérou plochodrážního jezdce. Posledním závodem, který čtyřiatřicetiletý závodník absolovoval tak zůstává květnové střetnutí mezi Gorzowem a Zielonou Gorou, ve kterém si jeden z nejlepších Poláků posledních let zlomil obratel. Rozlučkový závod Rafala Dobruckého se uskuteční 9. října v Zieloné Goře.

Dobrucki, který měl podle původních plánů být prvním náhradníkem při české Grand Prix, si při těžké havárii na stadioun Edwarda Janczarza zlomil šestý a sedmý obratel. Dobrucki jedoucí na třetím místě odvracel ataky o osmnáct let mladšího Bartosze Zmarzlika, když při výjezdu na rovinu zachytil hákem o nafukovací mantinel, což ho katapultovalo ze sedla motorky a po přemetu ve vzduchu dopadl hlavou na zem. Celá situace je k vidění na youtube.com.

Celou situaci ohledně jezdcova stavu komplikovala předešla zranění páteře. Polský juniorský mistr z roku 1995 si nejprve poranil obratle při finále Mistrovství světa juniorů 1997 ve Mšeně. Druhé zranění přišlo na konci roku 2000.

Závodník, který v roce 2010 pomohl výbornými výkony nastartovat pražský Olymp, se v průběhu letošního ročníku několikrát představil v roli spolukomentátora televizních přenosů na kanálu TVP. V Polsku se hovoří o tom, že by stálý účastník Grand Prix v roce 2000 mohl působit jako trenér nebo manažer polské juniorské reprezentace.

S kariérou se vysoký závodník rozloučí 9. října v Zieloné Goře během hvězdně obsazeného závodu. Účast již přislíbili Piotr Protasiewicz, Greg Hancock, Adam Skórnicki, Krzysztof Kasprzak nebo Andreas Jonsson. Závod ponese symbolické jméno Koniec wyścigu.

Zanechte komentář: