Pavol Pučko se bude soustředit jen na flattrack

Autor článku:

marketa.jpgpucko2.jpgAKTUALIZOVÁNO Dalším z řady pražských juniorů, kteří se rozhodli opustit plochodrážní sport, je Pavol Pučko. Dvacetiletý závodník nám dnes oznáml svoje rozhodnutí s tím, že se do budoucna hodlá věnovat flattracku.

MK: Rozhodl ses, že skončíš s plochou drahou, co tě k tomu vede?
PP: Přiměly mě k tomu finanční problémy během celé sezóny. Pořád se to táhlo, byl to takový kolotoč. Neměl jsem takové finanční prostředky, abych je mohl vrazit do motorky nebo měl na mechanika. Celou sezónu jsem odtáhl s výpomocí pár kamarádů a na některých závodech jsem byl sám. Když to člověk takhle plácá, tak ten úraz není daleko. Motorka nejede, ještě si děláš mechanika, jdeš do toho naplno, chceš, on to nejde, tak jsem za to vzal ještě víc a ono to povolilo jinak.

MK: Hovoříš o tom, že plochá dráha je pro tebe příliš finančně nákladná, ale zároveň chceš jezdit flattrack. To půjde finančně zvládnout?
PP: Flattrack je určitě finančně levnější. Ta motorka se dá pořídit za padesát tisíc, když bych to chtěl dělat hobby. Motorka mě bude stát kolem sto dvaceti až sto padesáti tisíc, ale pak se skoro neopotřebuje. Na ploché dráze spadnu, mám to zvinglovaný a můžu si kupovat celou. Když spadnu na flattracku, tak už by to musela být sakra rána, aby to ta motorka pocítila. Plochodrážní motor vydrží maximálně tři čtvrtě motohodiny, na flattracku vydrží padesát motohodin, to je základní rozdíl. Spojka, řetězy na flattracku se tyhle věci nedělají. Na tohle je flattrack levnější. Hlavně ale při ploché dráze nejde chodit do práce, protože sedm dní v týdnu jsou závody, naopak při flattracku je to víkendovka. V tomhle je to jednodušší, že můžeš chodit do práce a závodit.

MK: Byl jsi jezdec Markéty, dnes ti skončila smlouva, přijdeš úplně o podporu klubu?
PP: Zatím jsme domluveni tak, že, když všechno vyjde, zůstanu jezdec Markéty minimálně s tou podporou, že bych tady mohl trénovat. Což by bylo super, protože zatím ty podmínky pro flattrack v Čechách moc nejsou.

MK: Je to skoro přesně měsíc od tvého posledního pádu, jaký je momentálně tvůj zdravotní stav?
PP: Měsíc a den. Vypadá to tak, že dnes jsem byl na posledních rentgenech a zítra jdu na CT s podezřením na zlomeninu lícní kosti. Už se cítím dobře, bylo to teď takové komplikovanější s tím otřesem mozku, ale věřím, že už to nic nebude a bude mi ukončena pracovní neschopnost. Chci se už začít připravovat na další sezónu.

MK: Letos jsi utrpěl dva otřesy mozku, zdaleka to nebylo v tvojí kariéře poprvé. Nebojíš se trvalých následků?
PP: To víš, že se jich bojím. Dělám pro to všechno, co můžu. Přilby kupuju nejkvalitnější, co jsou, nešetřím na tom. Co víc můžu dělat? Už jenom nepadat. Ale to moc nejde. Prostě je to kontaktní sport, nevybral jsem si trial, kde bych jezdil sám, takže to prostě občas nevyjde.

MK: Když ti bude ukončena pracovní neschopnost, představíš se v sobotu ve Svitavách na flattracku?
PP: Chtěl jsem, ale nestihnu to. Po čtyřech týdnech ležení a sezení doma si netroufnu kvůli jednomu závodu na to skočit. Tělo je ztuhlé. Měl jsem slíbenou motorku, že bych mohl jet, všechno by bylo. Zatím jsem druhý, mám šanci na titul, ale zatím to radši nechávám být. Radši se doléčím, bylo toho letos hodně.

2 comments

Zanechte komentář: