Hynek Štichauer se pojede rozjezdit na Nový Zéland

Autor článku:

novy-zeland.pngstichauer.gifNevyslyšel nabídky z Argentiny, kde bojoval v tamním národním mistrovství před dvěma lety, Hynek Štichauer ale stejně zamíří na jižní polokouli. Za přípravou na dráze se vydá do země, která bude hostit první Grand Prix sezóny 2012, představí se na Novém Zélandu.

Hynek Štichauer si ještě stihne užít Vánoce v domácím prostředím, ale už 29. prosince opustí Českou republiku, aby se do ní vrátil až 8. února.  Za tu dobu nastoupí na Novém Zélandu do sedmi závodů, které by měly být vypsány v rámci tamějšího mistrovství. Soupeři čtyřiadvacetiletého Čecha by měli být Australan Jason Bunyan, Dán Jesper Kristiansen nebo Brit Ritchie Hawkins, nejistá je zatím účast zkušeného Švéda Daniela Nermarka, který v právě skončeném ročníku reprezentoval barvy Wlokniarze Czestochowa v polské nejvyšší soutěži.

„Jedu se tam hlavně rozjezdit, užít si sluníčka, poznat novou zemi a hlavně vidět pořádné rugby,“ říká pardubický závodník o své motivaci vydat se právě Nový Zéland. Tisíce kilometrů a skoro půl roku tak budou dělit poslední a nejbližší Štichauerův závod. Jezdec totiž nezavodí od začátku srpna, kdy si po těžkém pádu v Plymouthu zranil koleno a musel s poničenými vazy na operaci. Nyní má stabilní článek pardubické sestavy za sebou kompletní rekonavelescenci a věří, že za příznivého počasí ještě stihne vyrazit motokrosové motorce. „Tomu se žádná posilovna nevyrovná,“ těší se Štichauer.

Zanechte komentář: