Antonín Klatovský nepojede MS na ledě

Autor článku:

FIM_1.jpgklatovsky_anton.jpgZlomenina klíční kosti ze začátku soustředění ve Švédsku nepustí Antonína Klatovského do bojů Mistrovství světa na ledové ploché dráze. Nejlepší český ledař měl v sobotu startovat v kvalifikačním závodě v Sanoku, kde měl být jasným adeptem postupu do závěrečného finálového seriálu.

Odstoupení Antonína Klatovského přineslo další změny v nominaci české reprezentace. Na uvolněné místo v Sanoku se přesouvá starší z bratrského dua Klatovských Jan, ten měl ale původně nastoupit v Rakousku. Do St. Johannu tak s Lukášem Volejníkem cestuje Lukáš Hutla. Lukáš Hutla ale měl obléknout náhradnickou vestu s číslem osmnáct na závodě v Polsku, kam se místo něj vydá Martin Běhal. Nominace do Luchovicy ve složení Jan Pecina – Radek Hutla zůstává i kvůli nutnosti vystavení víz beze změn.

Protože finále startuje už týden po kvalifikačních bojích, neexistuje vzhledem ke Klatovského zdravotnímu stavu ani možnost získání divoké karty na celý seriál. Ve hře tak zůstává jen varianta divoké karty na jednotlivé závody, to je ale podmíněno více faktory, zejména složením stálé čtrnáctky jezdců pro osmidílný finálový seriál.

Zanechte komentář: