Divišov získal Roryho Schleina

Autor článku:

dakmoto.jpgschlein.jpgDaK Moto Liebezeit Divišov přidal do své mozaiky zahraničních posil další kamínek, kontrakt totiž ve středočeském městysu podepsal Rory Schlein. Loni šestý nejlépe bodující jezdec britské Elite League je prvním Australanem na českých extraligových soupiskách roku 2012. Nováček extraligy se tak i nadále drží zaběhnutého trendu, kdy do svých řad láká jezdce, kteří nebyli v minulých ročnících extraligy na tuzemských oválech příliš k vidění.

Pokud Slaný povolá k vzájemnému střetnutí s Divišovem se Schleinem v sestavě Grigorije Lagutu, byl by souboj těchto dvou závodníků určitě ostře sledován. V srpnovém klání švédské Elitserien totiž Laguta natvrdo zavřel volný prostor těsně před dotírajícím Australanem, jenž si svoji nespokojenost s Rusovým stylem jízdy spěchal do depa vysvětlit se samotným vítězem rozjížďky. Celá situace prostřednictvím youtube.com samozřejmě obletěla plochodrážní svět.

Pomineme-li tento incident a zůstaneme u závodnických kvalit Roryho Schleina, budeme mít možnost vidět na českých oválech sedmadvacetiletého příslušníka australské plochodrážní špičky a stabilního účastníka nejvyšších soutěží v Anglii a ve Švédsku. „Roo-Boy“ se také představil v roce 2008 při Zlaté přilbě v Pardubicích, kde jeho pouť začala i skončila v čtvrtfinálové skupině.

Aktuální soupiska DaK Moto Liebezeit Divišov:
Rory Schlein
Chris Harris
Matej Žagar
Martin Vaculík
Patryk Dudek
Roman Považny
Kjastas Puodžuks
Andrej Kudrjašov
——–
Zdeněk Simota
Michael Hádek
František Liebezeit
Antonín Klatovský
František Irmiš
——–
Jan Holub
Daniel Hádek
Michaela Krupičková
Filip Šíma
Petr Irmiš

Zanechte komentář: