Divišovské šiky vyztuží Harris a Žagar

Autor článku:

dakmoto.jpgharris.jpgzagar.jpgO dva znamenité jezdce se v sobotu rozrostla soupiska extraligového nováčka z Divišova. DaK Moto Liebezeit Divišov oznámil, že novými členy jeho extraligového kádru jsou Slovinec Matej Žagar a Brit Chris Harris, kapitáni národních týmů svých zemí, s pestrou minulostí v Grand Prix.

Matej Žagar, držitel divoké karty při loňských Grand Prix v Terenzánu a Goričanu, byl jedním z horkých adeptů na uvolněná místa v letošním cyklu Velkých cen, ale i on se rozhodl, podobně jako mnozí další, dát přednost výnosnější jistotě, kterou je angažmá v Polsku. Jezdec s číslem 55 na motocyklu má uzavřené kontrakty jen v Polsku a ve Švédsku, což jej činí velmi atraktivním pro domácí manažery, kteří by nemuseli brát ohled na jeho povinnosti na Britských ostrovech a měli by jej k dispozici na středeční a čtvrteční termíny svých klubů v české extralize. I proto měl o slovinského závodníka podle našich informací eminentní zájem ještě jeden český klub, který tak nyní musí hledat jinde.

Chris Harris patří dlouhodobě mezi patnáctku vyvolených, která má právo se zúčastnit všech závodů Grand Prix v sezóně. Avšak Harris se musel po skončení uplynulého ročníku podobně jako před dvěma lety spolehnout na přízeň britského promotéra BSI a udělení divoké karty. Ani v jiných soutěžích neměl „Bomber“ právě vydařený rok. Na domácí půdě odešel z mistrovského Coventry do Manchesteru, kde závodil za Belle Vue, ale své výsledky mezi Esy si za rámeček nedá. Harris dokonce ztratil místo týmové jedničky a po dvanácti měsících se zase vrátil do Coventry, kde pod novým managementem bude společně se Scotty Nichollsem doufat v lepší zítřky. Polská pravidla vyhnala dvanáctého muže Grand Prix 2011 z Rzeszowa, kde se nedokázal vyrovnat Jasonu Crumpovi,  odkud zamířil do Czestochowy.

Zanechte komentář: