Kalendář akcí na Markétě v sezóně 2012

Autor článku:

ceska-republika.pngmarketa.jpgV souvislosti se sporem o změny sportovní autority nad domácím motocyklovým sportem dochází také ke změnám v kalendáři některých závodů. Nejvíce se tyto změny dotýkají závodů pořádaných na Markétě. Tamější harmonogram závodů je pro Vás k dispozici na následujících řádcích.

Vlivem současného stavu věcí tak dojde k situaci, kterou jsme již avizovali ve včerejším článku. Tedy že, nedojde-li k dalším změnám, na konci sezóny 2012 bude mít Česká republika dva mistry v seniorské kategorii, dva juniorské mistry a dva mistry krátkých drah.

Připomeňme, že závody extraligy družstev a 1. ligy stále spadají pod gesci Autoklubu České republiky. Zbylé národní závody a Tomíčkův memoriál patří pod křídla Českého svazu motocyklového sportu.

Kalendář akcí na Markétě:
05/04 MČR do 125cc na krátké dráze
10/04 Markéta open – volný závod
24/04 Extraliga: Praha – Slaný
26/04 MČR do 125cc na krátké dráze
12/05 Mitas Grand Prix České republiky
29/05 Extraliga: Praha – Divišov
05/06 MČR juniorů
07/06 MČR do 125cc na krátké dráze
23/06 FIM Flat Track – Czech Cup
28/06 MČR do 125cc na krátké dráze
16/08 MČR do 125cc na krátké dráze
23/08 semifinále MČR jednotlivců
28/08 Extraliga: Praha – Pardubice
10/09 44. Memoriál Luboše Tomíčka
18/09 Extraliga: Praha – Mšeno
20/09 MČR do 125cc na krátké dráze
25/09 1. liga družstev
15/10 finále MČR jednotlivců
Pozn.: AK Markéta je pořadatelem závodu 1. ligy, který by se měl konat 22. září v Liberci.

8 comments

  1. Je to nešťastná situace. O Ječmínkovi, coby Hušákově loutce si nedělám sebemenší iluze.Ale ten pokus o převzetí sportovní autority ze strany ČSMS působí jako dost mizerně připravená partyzánština, a zaštítění ze strany „nejlepšího ministra školství“ – toho času na odchodu, tomu zrovna na důvěryhodnosti nepřidává. Myslím že měl Abrahám věnovat více času zákulisní diplomacii, a akci spustit ve chvíli kdy by za ním stála většina zainteresovaných. Teď to spíš vypadá na průser, na který v důsledku doplatí hlavně motocyklový sport jako takový.

      1. Nejsem Ječmínkovec. Spíše se pozastavuju nad tím, že nedošlo k žádné společné akci všech klubů a pouze pan Ondrašík s Olympem se urvali ze řetězu. Buďto se ostatní kluby nechtějí angažovat ve stejné věci jako pan Ondrašík & Olymp, nebo je tu druhá možnost, že jsou s obilnatcem spokojeni.

  2. Apríl.

    Loni tady psal Lubina a několik dalších kolegů o tom, co to je parodie na sport. Teď na to navážu trochu jiným způsobem, napíšu o tom, co je to parodie na diskusní příspěvek. Takže tohle nebude běžný diskusní příspěvek, ale bude to pouhá aprílová parodie:

    Když chodím na závody, v poslední době řada mých přátel a známých je nespokojena s tím, že plochá dráha se stává tak trochu „tichým sportem“. Tvrdí, že to není ono když motorky nejsou pořádně slyšet a že k závodům patří pořádné burácení motorů. V zásadě s tímto tvrzením souhlasím. A zároveň navrhuju nápravu, podle trendu dnešní ekologické doby, navrhuju tedy změnu vesměs ekologickou. Na plochodrážních závodech se budou jako občerstvení prodávat výhradně luštěniny, kroupy a jako nápoje pouze řádně uleželý kefír. V průběhu jízd se budou diváci patřičně akusticky projevovat a tak se jim zároveň uleví od jejich nadýmání a plynatosti. Sakra, to by bylo, aby na ploché dráze nebylo slyšet pořádnou rumplovačku. V přímé souvislosti s tím a v rámci rozvoje podnikatelské činnosti je žádoucí, aby kromě stánků se suvenýry a s občerstvením se na ploché dráze hojně vyskytovaly půjčovny plynových masek a stanice dozimetrické kontroly. Zvláště jsou vítáni příslušníci Lidových milicí, STB, myslivci, baráčníci, včelaři a ostatní represivní složky.

Zanechte komentář: