Matěj Kůs byl hospitalizován s otravou krve

Autor článku:

marketa.jpgkus2.jpgKopec smůly má zkraje nové sezóny Matěj Kůs. Nejen že si plzeňský rodák pochroumal při přípravném závodě v Anglii levou ruku, ale k prasklinám v oblasti zápěstí se přidaly ještě další komplikace. Kůs v pátek dorazil do Prahy, kde byl ale okamžitě hospitalizován ve Fakultní nemocnici  Motol s otravou krve. Cizorodé látky se do závodníkova těla dostaly v nemocnici v Middlesbrough, kam byla opora klubu z hlavního města převzena bezprostředně po pádu na dráze v Redcaru.

Znovu se tak odkládá Kůsův comeback po laserové operaci popraskaných kostí, který se měl původně uskutečnit už příští týden ve střetnutí s Kometami z Workingtonu. Předpokládá se, že zlepšení zdravotního stavu předloňského republikového šampiona by mělo nastat v průběhu týdne, kdy by měla probíhat léčba už jen za využití antibiotik.

Případy jako je ten Kůsův vyvolávají otázky o úrovni britského zdravotnictví. Je to jen pár měsíců od momentu, kdy závažné zdravotní potíže hrozily Benu Barkerovi, kterému se dostala infekce do dolní končetiny při chirurgickém zákroku, jenž měl za úkol zpevnit nohu pardubického jezdce poté, co si ji Angličan zlomil v klání britské Premier League.

Zanechte komentář: