Šampionáty juniorů se rozjedou ve Slaném

Autor článku:

ceska-republika.pngakslany.gifAKTUALIZOVÁNO Oba dlouhodobé juniorské šampionáty začínají ve Slaném. V pátek se na tamější dráze představí mladí závodníci v prvním dílu svého individuálního mistrovství, o den později se utkají v soutěži družstev, když je doplní ještě ty úplně nejmenší naděje na stopětadvacítkách.

Před pátečním závodem se jezdci přijdou před tribunu představit divákům pět minut před čtvrtou. Měl by mezi nimi být i Jan Holub, jehož zdravotní patálie nepustily na start úterního Markéta Open. Předloňský šampión vstupuje do svého posledního ročníku v mládežnické kategorii a zisku titulu podřídí vše. Na titul ale myslí i Václav Milík, jenž vyhrál dva úvodní závody domácí sezóny a myslí si i na třetí zlatý věnec. Stranou nebudou chtít zůstat ani domácí naděje Eduard Krčmář a Roman Čejka, ani jeden z nich však není úplně zdravotně v pořádku, což hlavně na druhém jmenovaném bylo v úterý na Markétě znát. Závody začnou kvalifikací sedmi mladíků, kteří se ve čtyřech jízdách postupně utkají o čtyři místa v hlavním závodě a dva náhradnické posty. Podobně jako loni se v českém šampionátu představí i dva maďarští závodníci, když s českou licencí závodícího Patrika Nagye doplní ještě Roland Benkö.

Poté, co Michael Hádek, alespoň z plochodrážního pohledu na věc, dospěl, přišel šampionát juniorských družstev o jasného favorita. Plzeňští, kteří tuto roli splňovali v uplynulých letech, mají v koalici s Divišovem navíc nyní na soupisce k sobotnímu závodu jen Daniela Hádka. Ztrátu z důvodu dovršení jedenadvaceti let věku Michala Dudka registrují i slánští, ale jsou to právě oni, kdo má papírově nejsilnější juniorský celek, jenž je asi nejvýraznějším adeptem na sejmutí královské koruny z plzeňských hlav. To se určitě nepodaří jezdcům Markéty, kteří v roce 2008 jako poslední dokázali narušit monopol Západočechů na soutěž juniorských družstev, ale letos se z rozhodnutí vedení svého klubu v této soutěži představovat nebudou. Do soutěže tak vstupují jen čtyři týmy, které staví do každého závodu tříčlennou základní sestavu, kterou může doplnit ještě jeden závodník z pozice náhradníka. Pro fanouška to znovu znamená dvanáct jízd základního rozpisu, na něž naváže semifinále a finále. Nový rozpis bude mít ve Slaném premiéru v sobotu od 14:55.

MČR juniorů – kvalifikace:
Roland Benkö
Zdeněk Růžička
Michal Klein
David Štěrovský
René Vidner
Vít Janoušek
Michal Průcha

MČR juniorů – hlavní závod:
1 Stanislav Pouznar
2 (kvalifikant)
3 Dominik Hinner
4 Ondřej Veverka
5 Michal Škurla
6 Jan Holub
7 (kvalifikant)
8 Patrik Nagy
9 (kvalifikant)
10 Zdeněk Holub
11 Eduard Krčmář
12 Roman Čejka
13 Václav Milík
14 Ondřej Smetana
15 Daniel Hádek
16 (kvalifikant)

17 (kvalifikant)
18 (kvalifikant)

MČR juniorských družstev
AK Slaný
1 Eduard Krčmář
2 Roman Čejka
3 Michal Průcha

ZP Pardubice
4 Václav Milík
5 René Vidner
6 David Štěrovský

DaK Moto Plzeň – Divišov
7 Daniel Hádek
8 (dodatečně)

Grepl Mšeno
10 Patrik Nagy
11 Stanislav Pouznar
12 Michal Klein
16 Zdeněk Růžička

MČR do 125cc:
1 Michaela Krupičková
2 Filip Hájek
3 Patrik Mikel
4 Mike Jacopetti
5 Roman Mády
6 Celina Liebmann
7 Lukáš Kovařík
8 Kryštof Rybář

2 comments

Zanechte komentář: