Malé mistrovství světa v Plattlingu

Autor článku:

nemecko.pngV pravidelné záplavě výsledků z plochodrážních oválů z celé Evropy většiny internetových stránek zanikla informace a výsledky známého dlouhodrážního podniku v bavorském Plattlingu. A při tom se bez nadsázky dá říci, že to tentokrát bylo malé mistrovství světa. Posuďte sami – ve startovní listině byla jména Rudolf, Kröger, Katt, Speiser, Tebbe, Philips, Pijper, Apleton a další, mezi nimi i Michael Hádek a Karel Kadlec na postu náhradníka. V těchto souvislostech mě trochu překvapilo, pokud jsem dobře viděl, že nikdo další z Čech se nepřijel podívat. Vždyť město Plattling je nějakých 50 km od Železné Rudy. Na vině bude možná skutečnost, že ani já jsem na internetových stránkách pořadatele neobjevil sestavu jezdců předem a viděl jsem jí až na místě. 

P5180035.JPG

     Za ideálního počasí měl závod relativně rychlý spád i s vloženými jízdami sidecarů. Jak už bylo vícekrát v nejrůznější médiích popsáno, 835 metrů dlouhá dráha v Plattlingu je specifická a k tradičnímu oválu se dvěma zatáčkami má hodně daleko, termín tvar brambory prostě sedí. Zatáček respektive míst, kde dráha mění směr, je celkem osm a to dovoluje jezdcům beste online casino hodně málo ubírat plyn. To mi potvrdil před závodem i Karel Kadlec: „Člověče, tady si neodpočineš jako jinde na delší rovince a musíš jet neustále pod plynem. Ale já to tu mám rád a jsem vděčný, že mě pořadatele zvou. To víš, na ty draky, co jsou dnes na startu, mít nebudu, ale určitě si zazávodím, pokud se dostanu However, TTR knows how devastating loss can be to anybody and will always work as hard as we can to recover your data. na start“. Na start se dostal, protože Michael Hádek si už při tréningu poranil nohu a nastoupil jen do jedné jízdy. A i přes nulu na kontě to nebylo špatné.

 P5180085.JPG

    Ve vlastním závodě v této nabité konkurenci nikdo nebyl suverénem a vítězové jízd se hodně střídali. Třeba Angličan Appleton začal nulou, aby následně přidal dvakrát pět bodů. Dvanáct jezdců ve startovní listině pak po základní části jelo finále A a B. Celkovým vítězem se stal Stephan Katt před Martinem Smolinskim a Andrew Appletonem. Velice sympatická byla vložená jízda memoriálu Reinholda Steinbauera, který v minulém roce náhle zemřel ve věku 46 let. Tento drobný, obrýlený a vždy usměvavý muž, rodák z Plattlingu, byl velmi často viděn jako divák i na našich oválech a v Bavorsku organizačně pomáhal na všech závodech. Jízdu vyhrál Martin Smolinski.

 P5180093.JPG

Výsledky 37. Ceny města Plattlingu: 1. Katt (17 bodů po základní části), 2. Smolinski (11), 3. Appleton (13), 4. Rudolph (11), 5. Kröger, (14), 6. Speiser (18), …. 12. Hádek (1), 13. Kadlec (0).

P5180094.JPG

P5180095.JPG

Zanechte komentář: