Olymp Praha – DaK Moto Liebezeit Divišov 53:40

Autor článku:

marketa.jpgdivisov_plzen.jpgAKTUALIZOVÁNO – FOTOGALERIE – Olymp Praha před malou chvíli na pražské Markétě vyhrál i v dalším závodě letošního ročníku Extraligy a suverénně vede tabulku. V dnešním závodě si poradil s nováčkem extraligy DaK Moto Liebezeit Divišov. KOnečné skóre znělo pro Olymp 53:40. Nejlepším jezdcem domácího týmu se stal Bjarne Pedersen, který vybojoval 15 bodů. Dobře mu asistoval i Polák v pražských barvách Rafal Okoniewski. Za hosty byl jednoznačnou oporou Matěj Žagar, který nebýt bodové ztráty ze své druhé jízdy, kde zaskakoval za Jana Holuba, ovšem změna nebyla nahlášena, takže tři body Žagara byly smazány. Dobře jel za hosty i Kjastas Puodžuks, který měl silnější první polovinu závodu, pak to bylo trochu slabší.

Olymp Praha 53
1. Michal Škurla (0) 0
2. Matěj Kůs (2,2,1,0) 5
3. Zdeněk Holub (1,1,1) 3
4. Bjarne Pedersen (3,3,2,2,3,2) 15
5. Josef Franc (1,3,2,0,3) 9
6. Rafal Okoniewski (2,2,3,2,2,1) 12
7. Ondřej Veverka (1,2,3,2,1) 9

DaK Moto Liebezeit Divišov 40
8. Kjastas Puodžuks (3,3,3,1,1,1,0) 12
9. Jan Holub (0,1,0,0,R) 1
10. Daniel Hádek (2,R,0,0) 2
11. Zdeněk Simota (2,1,0,1,2) 6
12. Michael Hádek (0,R,1) 1
13. Matěj Žagar (3,d,6,3,3,3) 18

Jízdy:
1. Puodžuks, D.Hádek, Z.Holub, Škurla 1:5
2. Žagar, Okoniewski, Franc, M.Hádek 3:3 (4:8)
3. Puodžuks, Kůs, Veverka, J.Holub 3:3 (7:11)
4. B. Pedersen, Simota, Z.Holub, D.Hádek (d) 4:2 (11:13)
5. Franc, Okoniewski, J.Holub, M.Hádek 5:1 (16:14)
6. Puodžuks, Veverka, Z.Holub, D.Hádek 3:3 (19:17)
7. B. Pedersen, Kůs, Simota, Žagar (d) 5:1 (24:18)
8. Veverka, Franc, M.Hádek, D.Hádek 5:1 (29:19)
9. Okoniewski, B. Pedersen, Puodžuks, Simota 5:1 (34:20)
10. Žagar(Joker), Okoniewski, Kůs, J.Holub 3:6 (37:26)
11. Žagar, B. Pedersen, Puodžuks, Franc 2:4 (39:30)
12. B. Pedersen, Okoniewski, Puodžuks, J.Holub 5:1 (44:31)
13. Žagar, Veverka, Simota, Kůs 2:4 (46:35)
14. Franc, Simota, Veverka, J.Holub (d) 4:2 (50:37)
15. Žagar, Pedersen, Okoniewski, Puodžuks 3:3 (53:40)

Fotoreportáž Milana Zajíce

13 comments

  1. byl jsem na extralize po dlouhé době a musím říct že to teda dřív bylo lepší. Rozpis se furt mění, jen aby jezdili hosté-cizinci. Je vidět velká propast mezi nimi a našimi jezdci, dnes obzvlášť. A 15 jízd je zoufale málo na to kolik stojí vstupný, jinými slovy EX nikdy více.

  2. Souhlasím s Romanem. Nuda, stále stejní jezdci,někteří jsou akorát do počtu a někteří jedou téměř každou druhou jízdu. Vstupné čim dál tím dražší, asi také si rozmyslím příští účast na extr. Zlaté časy kdy jezdili proti sobě čtyři týmy. Nejhorší je,jak skupinka bafunářů neustále opakuje jak je tento systém skvělý,přitom téměř všichni fanoušci a spousta jezdců je proti. Mělo by se udělat veřejné hlasování, kdo je pro a kdo je proti.

  3. Mohl by to být dobrý systém, jen by se musela upravit trochu pravidla, aby nebyla změna skoro v každé jízdě. A hlavně na teno systém nemáme vyrovnané jezdce. Momentálně pokud ten systém extraligy ještě nějaký rok vydrží, bude se jezdit asi bez diváků. To hlasování od Rockyho je dobrý nápad. Co tak udělat na těchto stránkách po nějaké době nějakou anketu?
    Jedno pozitivum – Veverka, snad půjde stále výkonostně nahoru a nezasekne se jen v naší lize. A Z. Holub to samé

  4. jestli se pojede tenhle systém,tak nevěřím ,že se naši kluci budou lepšit ,když stojí a zaskakují jedni a ty samí cizinci .Jsem ochotná zaplatit za extraligu nynější částku ,ale co se jede tento systém ,tak radši budu sedet doma na netu a to jsem se vždycky na každou extraligu těšila

    1. Přesně můj názor, já se dříve vždy těšil na závody 3 dny dopředu a jezdil téměř na všechny stadiony. Nyní jsem akorát otrávený. Naši kluci nemají šanci se zlepšit,jelikož se nemají ani kde vyjezdit. Kdo z našich zůstal dlouhodobě ve formě? Skoro samá zklamání, Kůs, Tomíček apod.V juniorech není žádný velký talent a na obzoru též ne. Akorát bratři Drymlové se tak nějak drží dlouhodobě.

      1. S těmi talenty to nevidím tak černě. Krčmář a nyní i Škurla jsou ve svém věku na naše podmínky výrazně talentovaní. Pokud budou správně vedeni a něco se v jejich kariéře nezvrtne, klidně můžou kráčet ve stopách Vaculíka,který jako junior jezdil s českou licencí. Ale pravda je že by potřebovali jezdit,jezdit,jezdit…

  5. Roman napsal:
    29.5.2012 v 21:21

    byl jsem na extralize po dlouhé době a musím říct že to teda dřív bylo lepší. Rozpis se furt mění, jen aby jezdili hosté-cizinci. Je vidět velká propast mezi nimi a našimi jezdci, dnes obzvlášť. A 15 jízd je zoufale málo na to kolik stojí vstupný, jinými slovy EX nikdy více.

    ano ,patnáct jízd je málo,ale zase to někteří pořadatelé dokáží natáhnout i na tři hodiny,specialisti jsou na to třeba v liberci,kde jsem odjížděl po čtyřech hodinách a stále nebyl konec v dohledu(byl to dvojzávod juniorů a stopětadvacítek),na ex jsem se byl letos podívat jednou a nějak mě to moc nebavilo(prakticky v každé jízdě nějaký pedersen),za nedlouho to bude bez české účasti úplně.

    Zdroj: http://www.speedwayfakta.cz/ceska-republika/extraliga/olymp-praha-dak-moto-liebezeit-divisov-5340/#ixzz1wMrQzKr7

    1. Když se před několika lety měnil systém extraligy říkal jsem, že je hloupost měnit něco co dobře funguje. Bohužel neměl jsem jak celý systém extraligy ovlivnit, protože systém určují pouze teamy které extraligu jedou a financují. V současné době MOŽNÁ mnohým dochází, že tato nová pravidla odvedla diváky z extraligy. Je to i logické. Pokud jedou čtyři teamy proti sobě v jeden den přijedou i fandové z ostatních klubů. Divák vidí skoro celou českou špičku a dobrá jména světové ploché dráhy. Závod je delší a pro diváky přehlednější. Uvidíme jak se pojede příští rok. Letošní rok je rokem 0. Nikdo netuší jak dopadne celý spor mezi novou federací ČSMS a AČR. Nikdo z vedení klubů kromě Olympu nechce mít s novou organizací nic společného a tak se uvidí co se vlastně bude dít dál. Konec roku a průběh letošního mnohé vyjasní. Věřme v lepší zítřky a neklesejme na mysli!

Zanechte komentář: