Pardubice proti Olympu i s Barkerem

Autor článku:

zlata-prilba-pardubice.gifmarketa.jpgMezinárodní mistrovství republiky družstev známé též pod klasičtějším označením extraliga pokračuje už ve středu v Pardubicích svým druhým letošním závodem. Do Svítkova zavítá vítěz letošní ouvertury Olymp Praha. Manažer Východočechů Lubomír Vozár nebude mít k dispozici Hynka Štichauera, který je na začátku své přibližně tříměsíční rekonvalescence po operaci ramena. Místo něj se představí Ben Barker, který loni velmi dobrými výkony pomohl Zlaté přilbě až do finále. Stranou však nebudou chtít zůstat ani Pražané.

Budeme-li spekulovat o sestavě klubu z hlavního města, nejspíše dojdeme k tomu, že česká část týmu se příliš měnit nebude. Do Pardubic by tak měli přijet Matěj Kůs a Josef Franc a s nimi junioři Ondřej Veverka, Zdeněk Holub a Michal Škurla. Širší paletu možností nabízejí místa cizinců. Pokud by byl Tomáš Topinka zastáncem pravidla, že vítězná sestava se nemění, přivezl by do Pardubic Nickiho a Bjarneho Pederseny. Oba čeká o dva dny později česká Grand Prix, a tak by mohli spojit příjemné s užitečným a cestou do Prahy se zastavit v Pardubicích. Diáře obou jmenovců by navíc měly být prázdné, Nickiho jen čeká v úterý švédská liga v barvách Vargarny, Bjarne v Elitserien ani neuzavřel kontrakt. Naopak konkurenti obou Dánů na místa v sestavě nejspíše ve středu budou mít závody. Grzegorz Walasek oblékne žlutozelené barvy Hammarby proti Vetlandě netypicky ve středu, Grzegorz Zengota figuruje na soupisce Slangerupu, jenž se utká s Fjelstedem.

O personálním složení sestavy Pardubic spekulovat nemusíme. Již před několika týdny klub prozradil, že by Hynka Štichauera mohl nahradit Ben Barker a nyní tiskový mluvčí Zlaté přilby Petr Moravec prostřednictím klubového webu oznámil celou sestavu. Jen čísla zatím nejsou známa, takřka určitě se čeká na to, až svoje nasazení nahlásí hosté. Kromě Barkera je sestava tradiční a očekávaná, figuruje v ní šestice odchovanců Aleš Dryml, Lukáš Dryml, Tomáš Suchánek, Václav Milík, René Vidner a David Štěrovský. Mírným handicapem by pro pardubické mohl být fakt, že Tomáš Suchánek a Aleš Dryml toho ve srovnání třeba s pražskými Francem a Kůsem letos ještě mnoho neodjeli, reprezentační kapitán si dokonce po dlouhodrážním titulu z Mariánských Lázní letošní premiéru na klasice odbyl až v pátek na rozbahněné dráze v Coventry.

Sestava ZP Pardubice
(abecedně)
Benjamin Barker
Aleš Dryml
Lukáš Dryml
Václav Milík
Tomáš Suchánek
David Štěrovský
René Vidner

Zanechte komentář: