Plzeňští jezdci letos posílí Grepl Mšeno

Autor článku:

plzenl.jpgmseno.jpg  Přestože PK Plzeň letos nebude účinkovat v žádné domácí týmové soutěži, plzeňští jezdci se v Extralize, 1. lize a Mistrovství juniorských družstev objeví. Zdeněk Simota, Michael a Daniel Hádkové a Jan Holub podepsali smlouvy v Greplu Mšeno a posílí tak tento středočeský klub. Navíc budou startovat v nově vytvořeném Jadranském poháru dvojic. Seriál začne již 30. března ve slovinské Ljubljani a o týden později pokračuje v chorvatském Goričanu. Jeden závod seriálu se uskuteční také v Plzni ( 15. května).

simota.jpg Zdeněk Simota (4.5.1985) věří, že je na nadcházející sezonu dobře připraven. Chodil cvičit do posilovny a 2-3 krát týdně si zahrál hokej a squash. Pokračoval také v rehabilitaci krčních obratlů za pomoci laseru a pociťuje další zlepšení svého stavu. Zlomeninu krčních obratlů utrpěl 1. máje 2008 při utkání 2.polské ligy v Miskolci.  Zdeněk doufá, že družstvo Mšena bude v Extralize bojovat o nejvyšší příčky a bude více než vyrovnaným soupeřem ostatním týmům. Sám si dal za cíl co nejlepší umístění v národním šampionátu jednotlivců a proniknutí do reprezentačního družstva. Pro letošní rok má připraveny dvě motorky v Čechách a dvě na britských ostrovech, kde by chtěl podle situace někdy v polovině května znovu začít závodit. Předběžná jednání vedl s týmy Premier League: Plymouth Devils a Berwick Bandits. Sezonu by měl Zdeněk začít při zmiňovaném Jadranském poháru dvojic 30. března v Ljubljani, později má také domluvené volné závody v Německu, Rakousku a Francii.

 

holub2.jpg Jan Holub ( 7.8.1991)  Pro Jana Holuba bude letošní sezona první seniorskou, což se také zřejmě projeví na menším počtu startovních příležitostí. U nás bude závodit v Extralize, 1. lize a mistrovství juniorských družstev (jako povolený starší jezdec). V seniorském šampionátu jednotlivců vloni nemohl startovat a proto by si to chtěl letos vynahradit pěkným umístěním. Jan je před začátkem sezony zdravotně v pořádku. Fyzickou přípravu vytrpěl v posilovně a několikrát se byl projet také na šroubkách. Má připraveny dva kompletní stroje a navíc jeden rám.  V cizině se Janovi bohužel nepodařilo najít angažmá v žádné lize a zatím má předběžně domluveno několik volných závodů v Německu a Rakousku.

hadek2.jpg Michael Hádek  (8.5.1990) se v letošní sezoně bude soustředit na závody na krátké dráze, to znamená: Extraliga, 1. liga a Jadranský pohár dvojic.Po loňské nevydařené sezoně se bude snažit dostat do formy z roku 2011, kdy byl mistrem v Extralize právě se Mšenem, juniorech i juniorských týmech. Určitě bude chtít také postoupit do finále mistrovství jednotlivců a dosáhnout tam dobrého umístění, neboť druhý a závěrečný podnik se pojede 25. září doma v Plzni. Michael má stroje na krátkou dráhu  připravené, ale z finančních důvodů letos nebude startovat na dlouhé dráze. V cizině má zatím domluvené dva závody v Německu a Belgii.

 

hadek_daniel.jpg Daniel Hádek ( 5.5.1996) je pro letošní sezonu odhodlán a připraven se ještě více prosadit v juniorských soutěžích, zvláště pak bude-li mít od mšenského klubu zapůjčený závodní stroj a finálový závod Mistrovství republiky juniorů do 19 let se pojede 5. června na jeho domovské dráze v Plzni na Borech. Sám o tom řekl: „   V nadcházející sezoně na tom budu líp než v té minulé, jak po fyzické stránce, tak i po technické.   Na rok 2013 jsem se připravoval hned po konci sezony 2012, od října jsem začal 2-3 týdně chodit do posilovny a když napadl sníh tak si i zaběhat na běžkách. Vlastní motorku už mam v cajku, tedˇ  ještě dodělat tu půjčenou a budu na sezonu dobře připravenej. Když budou dobrý podmínky tak 30.3. by se mělo jet na soustředění se střediskem mládeže do Toruně, tak si konečně zatrénuju před prvníma závodama. V jednadvacítkách bych chtěl bejt do 5. místa a v devatenáctkách na bedně a hlavně se v extralize s novým týmem  dostat do finále a bojovat o titul.“

Dodatek: Bohužel podmínky dobré nejsou a z důvodu nepříznivého počasí bylo soustředění v Toruni zrušeno.

2 comments

Zanechte komentář: