Mšeno do Prahy přiveze Jaroslawa Hampela

Autor článku:

AKM_logo.pngmseno.jpgAKTUALIZOVÁNO Čtvrtou velkou hvězdu uvidí tuzemská extraliga v úterním závodě na pražské Markétě. Domácí Olymp vyzve Grepl Mšeno, jenž má  v sestavě vítěze úvodní Grand Prix na Novém Zélandu Jaroslawa Hampela, který si odbyde českou ligovou premiéru, druhým zahraničním esem hostů je Przemyslaw Pawlicki. Pražané si situaci příliš nekomplikovali a jmenovali stejnou sedmičku, která v úterá remizovala s Pardubicemi. Diváci se tak mohou znovu těšit na Nickiho Pedersena a Andrease Jonssona. Závod na Markétě začíná v úterý v 18 hodin.

Stálice pražských závodů před českou Grand Prix Nicki Pedersen měl v neděli pád v polské lize, ale naštěstí pro něj a Olymp Praha se nejednalo o nic vážného. Dán opustil dráhu v sanitce, ale v závodě normálně pokračoval. Znovu si své vytrpěla už jednou potlučená žebra, ale trojnásobný mistr světa byl v pondělí pracovat na fyzické kondici a těší se, jak si v Praze vyzkouší dva úplně nové motory. Pedersen není letos se svými motory příliš spokojen, sám řekl, že musí podstupovat víc soubojů, než by měl.

Upadl i Matěj Kůs, který ve čtvrtek nedokončil kvůli lehkému zranění kolena závod Premier League, ale zpět už byl na sobotní match stejné soutěže, aby hned o den později zajížděl s Wandou Kraków do Krosna. Mistr republiky z roku 2010 není v optimální pohodě, neboduje tak, jak by se od něj čekalo. Olymp ale bude nutně potřebovat jeho body.

Andreas Jonsson střídá lepší dny s horšími. Před týdnem v Praze nebo při sobotní Grand Prix v Bydgoszczi to od něj nebylo úplně ono, naopak s vestou Falubazu Zielona Góra patří k lídrům a je jen těžko k poražení. Ještě více toto platí o Jaroslawu Hampelovi, který se zatím Falubazu moc a moc vyplácí. Na Hampela čeká debut v české extralize a zároveň test před květnovou Mitas Grand Prix České republiky, která se mu loni vůbec nevydařila. Rodák z Pily měl nabídku ještě z jiného českého klubu, ale vybral si Mšeno, a tak oblékne dvanáctku na mšenské vestě.

Těžko soudit, co čekat od české části mšenského týmu. Jan Jaroš a Filip Šitera mají před sebou teprve první ostrý závod. Jan Holub závodil jen minulý víkend v Chorvatsku, kde ale zaostával za Zdeňkem Simotou. O tom přicházejí z jeho výjezdů na Balkán pozitivní ohlasy, ale bývalý jezdec Olympu měl o víkendu v Lublani potíže s oběma motory.

Zbývá tak Przemyslaw Pawlicki ve mšenské sestavě. Mšeno disponuje hned čtyřmi jezdci King’s Lynnu Stars, ale Hvězdy jedou závod Elite League netypicky v úterý, a tak se do Prahy nemůže vydat Niels Kristian Iversen ani nikdo jiný. Greg Hancock už dopředu hlásil, že nemůže, a omluvil se i Grzegorz Walasek, který zničil dva motory při kvalifikace Zlatého kasku. Volba tak padla na Przemyslawa Pawlického, starší z bratrské dvojice hodně pomohl Mšenu minulý rok a jeho bojovnost nesla ovoce. „Przemek“ ale není v ideální formě a vyřazení z mistrovství Evropy toho budiž důkazem.

Olymp Praha
1 Nicki Pedersen
2 Matěj Kůs
3 Josef Franc
4 Martin Gavenda
5 Andreas Jonsson
6 Michal Škurla
7 Zdeněk Holub

Grepl Mšeno
8 Przemyslaw Pawlicki
9 Jan Holub
10 Zdeněk Simota
11 Jan Jaroš
12 Jaroslaw Hampel
13 Filip Šitera
14 Daniel Hádek

Zanechte komentář: