Neuvěřitelné drama poslední jízdy přineslo remízu

Autor článku:

AKM_logo.pngzlata-prilba-pardubice.gifAž poslední jízda měla rozhodnout o osudu úvodního extraligového závodu. Pražané třináct jízd vedli, místy až o osm bodů, jenže po čtrnácté rozjížďce byly najednou vítězství blíže Pardubice. Vše měla rozhodnout závěrečná jízda, její start se vydařil až napočtvrté a Nicki Pedersen v ní zachránil domácímu Olympu alespoň jeden tabulkový bod za remízu 45:45.

PSK Olymp Praha: 45
1 Nicki Pedersen 11 (3,3,1,1,3)
2 Matěj Kůs 5+1 (2*,2,1,0)
3 Josef Franc 10 (3,1,2,3,1)
4 Martin Gavenda 3+1 (2*,0,1,R)
5 Andreas Jonsson 8 (2,3,3,0)
6 Michal Škurla 3+3 (1*,1*,0,1*)
7 Zdeněk Holub 5+1 (2,1*,R,2)

ZP Pardubice: 45
8 Aleš Dryml 7+1 (1,2*,2,2)
9 Hynek Štichauer 2 (0,-,1,1)
10 Lukáš Dryml 7+1 (1,2,2,2*,F)
11 Tomáš Suchánek 0 (R,0,0,-)
12 Matej Žagar 14 (3,3,R,3,3,2)
13 Václav Milík 15+2 (3,3,3,2*,3,1*)
14 David Štěrovský 0 (0,0,-,0)

Jízda po jízdě:
1. (63,53) Pedersen, Kůs, A. Dryml, Štichauer 5:1
2. (64,53) Milík, Holub, Škurla, Štěrovský 3:3 (8:4)
3. (64,50) Franc, Gavenda, L. Dryml, Suchánek (R4) 5:1 (13:5)
4. (64,22) Žagar, Jonsson, Škurla, Štěrovský 3:3 (16:8)
5. (64,72) Milík, Kůs, Holub, Suchánek 3:3 (19:11)
6. (64,65) Žagar, A. Dryml, Franc, Gavenda 1:5 (20:16)
7. (64,50) Pedersen, L. Dryml, Kůs, Suchánek 4:2 (24:18)
8. (64,47) Milík, Franc, Gavenda, Žagar (R4) 3:3 (27:21)
9. (64,10) Jonsson, A. Dryml, Štichauer, Holub (R4) 3:3 (30:24)
10. (64,47) Žagar, Milík, Pedersen, Škurla 1:5 (31:29)
11. (65,07) Milík, Holub, Škurla, Štěrovský 3:3 (34:32)
12. (64,16) Jonsson, L. Dryml, Štichauer, Gavenda (R3) 3:3 (37:35)
13. (64,88) Franc, A. Dryml, Milík, Kůs 3:3 (40:38)
14. (65,00) Žagar, L. Dryml, Pedersen, Jonsson 1:5 (41:43)
15. (63,75) Pedersen, Žagar, Franc, L. Dryml (F4) 4:2 (45:45)

NČD: 63,53 s. – Nicki Pedersen v 1. jízdě

11 comments

  1. Velice zajímavé a vyrovnané závody v krásném počasí a nakonec i asi spravedlivá remíza.Chtěl bych poděkovat touto cestou organizátorům, kteří pro tento závod udělali hodně včetně vstupného kde senioři platili polovinu a děti do 15 let měli vstupné zdarma. Nebetyčný rozdíl od dnes již zkrachovalého klubu z Divišova, kde konkrétně mé dcery dne 6.7 2012 při závodech v Divišově proti Pardubicím byli podstaveny šikaně za to, že víc vyrostli(12 let)a 11 let a měli přes 150cm asi o 3cm, museli se podrobit ponižujícímu měření u pokladen. Najatí pokladníci p. Trojánkem je donutili absolvovat ponižující měření jak za války a nakonec jelikož se ty mladé děti nevešli do uvedené výšky(některé děti holt rostou pomaleji, některé rychleji), zaplatit plné vstupné 120 kč, včetně mé skoro 70 leté matky,na kterou se nevztahovala žádná sleva na tento závod. Když už jsme tam ty byli jsme nakonec radši zaplatili i když zlost se mnou lomcovala a při vzpomínce na ten závod se mnou lomcuje do dnes. Naštěstí takové pseudokluby již nejezdí extraligu co jsem slyšel spoustu lidí dluží peníze. To asi byla představa podnikání ve sportu p. Trojánka a bohužel i skutečnost. Je dobré tyto skutečnosti vědět.
    Docela často se obávám, že p. Trojánek svou arogancí dostane asi opět výchovný políček, jako dostal kdysi od treněra ve Slaném.

  2. Mily rocky,
    po porecteni vasho prispevku jsem si pomyslel: Napisu tomu primitivovi, ze je to hlupak, ktereho bych nepomocil, ani kdybych ho videl horet… Rocky je uplne mimo.
    Pak jsem si vsak uvedomil, ze by to nebylo spravne a tak jsem se rozhodl reagovat na vas blabol, tedy pardon, – na Vas prispevek jinak: Civilizovaneji a lepe.
    Takze:
    Vubec s Vami nebudu polemizovat o tom, ze zavody v Praze se povedly. Ano, byl to hezky zavod. (minimalne jeho poslednich zhruba 5 jizd ve kterych zavodnici nejen jezdili, ale i zavodili, neb jim to tradicne „nezavodiva“ prazska draha dovolila.)
    To, ze Olymp je skvele pripraveny profesionalni klub vime vsichni. To, ze je uplne neco jineho delat profi sport, kdyz mate zamestnance placene statem a delat hoby klub za svoje penize vime take temer vsichni.
    Vy v tom viditelne rozdil nevidite.
    Nekolikrat jste zde napadl pana Trojanka. Ma odpoved vam, je nasledujici:
    Bud vubec nechapete o cem mluvite, nebo jste uplny ……………. rekneme pomylenec.
    Pan Trojanek spolu s partou uzasnych a obetavych lidi prevzal trosky stadionu v Divisove pred par lety. Byl to v te dobe zapomenuty, koprivami zarostly smetak.
    Svou pili, vlastnimi penezi, penezi sponzoru ktere si dokazal p. Trojanek a jeho tym sehnat, ale hlavne stovkami hodin obetave prace skupiny nadsencu, dokazali neskutecnou vec. Dokazali do provincniho mestysu dostat Extraligu, udelat zavody mistrovstvi sveta a evropy. Zazemi v Divisove patri k nejlepsim u nas v cele republice. Ti lide tam dreli, davali do klubu vlastni penize, pro to, aby udelali neco pro sport, ktery tak miluji…
    Vy mily rocky nikomu z nich nesahate ani po kotniky.
    Neni povinosti zadneho organizatora davat nekomu slevy. Je to vzdy jen a pouze dobra vule.
    Je – li sleva nastavena na vek, vzdy se bude nekdo citit diskriminovan, bude – li nastavena na pohlavi, bude taktez problematicka… Vyska…??? Jiste take…
    Kazda zabava neco stoji. Mate-li pocit, ze by Vam a vasi rodine nekdo mel delat entertainment zdarma, pak se obavam, ze jste uplne mimo. Vim, ze p. Trojanek dal do Divisova a do ploche drahy spoustu svych penez. Ne pro to, aby udelal zisk (to je v nasi ploche draze naprosto nemyslitelna vec), ale pro to, ze ten sport ma rad. Z vaseho prispevku cisi tolik zloby a nenavisti, ze je vsem jasne, ze nejde o vstupne….
    To ze vase matka se narodila za valky, Vas jeste nedela odbornikem na diskriminaci valecnych let.. Vy si valku pamatujete pouze ze Sovetskych filmu soudruhu…
    Nevim, proc nemate rad pana Trojanka ( a je mi to uplne jedno), ale parta lidi z Divisova, patri k tomu nejlepsimu co v plochodraznim sportu u nas mame.
    Asi jste mozna nedostal sanci se do tohoto kolektivu dostat jako spikr, nebo jako praporkar, nebo jako….??? Nevim… Mozna Vam p. Trojanek slapnul na kuri oko…. Fakt netusim, ale delate si sam ze sebe hlupaka. (A vubec ne poprve…)
    Mam pro Vas, vasi matku a vase dcery tip: V letaku Kauflandu najdete kazdy tyden spoustu slev. Bez omezeni, vysky, veku, ci intelektu. Muzete si koupit ve sleve spoustu burtu bez masa, vina bez vina, piva bez chmele, ale fakt je ten, ze taky jen do vyprodani zasob a v nekterych pripadech jen 10ks na osobu a den.
    Doporucuji Vam travit volny cas tam a ne na stadionech.
    Tak s Vami alespon bude lomcovat zlost pupkem plnym hnusu ktere si zaslouzite.
    Diky lidem jako jste Vy je CR zemi zloby a nenavisti.
    Je mi Vas (a jeste daleko vice vasich dcer) lito.

    1. Patrně s rockym cloumají nějaké emoce vůči jistým jedincům, ale do jisté míry chápu jeho naštvání. V civilizovaných zemích se při určování ceny vstupného bere věk a ne výška. Tato vyčůaná skutečnost se stala národním folklórem u nás. Dovede mne vždy pobavit, když stojím na vleku a některé 8-mi leté dítě si „dovolí“ být o 2 cm / podotýkám na lyžichých / větší, než je přípustná mez provozovatelem a musí platit plnou cenu. Kde to jsme??? O minimálně poloviční ceně pro důchodce nemluvě. Pořád se tu brečí o nezájmu lidí, ale i taková fotbalová Sparta má pro důchodce a držitele různých ZTP slevu 50%, tak proč se neinspirovat u sportů, které jsou na těchto stránkách odsuzovány???
      Ohledně zázemí v Divišově si dovolím polemizovat. Obětavost a možná i vlastní finanční injekce nelze divišovským upřít, ale zázemí??? Chápu, že peníze nejsou a spousta stadionů po světě vypadá podobně, ne – li hůře, ale zázemí nejsou jen peníze a pořádání závodů, zázemí je alespoň zpevněné parkoviště, tribuna, popř. lavičky na které se nebojím sednout, že přijdu k úrazu, mrtvá kropička, která i přes veškeré oživování není schopna kropit ani o tréninku a o „restauraci“ raději nemluvě. Nic proti divišovským, ale nedalo mi rascimu neodpovědět na jeho zkreslené představy.
      Oba pisatelé mají svůj kus pravdy, ale proč se tu pořád dohadovat. Zajděme si všichni na krásně zelený páreček, pokecejme o nesmyslech a mějme radost ze sportu, který nám tolik všem učaroval a neposílejme se do Kauflandu. Když budeme chodit po slevách, nebude těch pět bláznů na tribuně a stadion bude úplně prázdný.
      Radujme se z nové sezóny :-).

      1. děkuji za Váš příspěvek, napsal jste to lépe než já.Mě opravdu vadí když různí pořadatelé nejenom ve sportu jdou cestou neustálého zdražování. Jak se dnes mluví spíše aktualizací cen a při tom si neuvědomí, že je to spíš cesta do pekel a fanoušky spíš odradí. To není o tom, že je člověk lakomý a nechce platit, ale prostě na to nemá. To je také jeden z důvodů nezájmu. Co se týká výšky na to jsem opravdu alergický. Dříve bylo rozdělení většinou podle věku(většinou každé dítě má nějakou průkazku) a je to opravdu spravedlivější než někoho potupně přeměřovat. Také jsem radši když je stadion plný a je divácká kulisa.

    2. Pane Rasci,
      každý má právo na svůj názor, jestli si myslíte, že jsem hlupák a primitiv tak si to myslete dál. Je to Váš názor a já Vám ho neberu. Kdyby mne nezáleželo na ploché dráze, tak bych sem nepsal.Docela by mne zajímalo, kdo z nás dvou byl na více závodech. Připouštím, asi jsem to včera nenapsal zrovna moc vhodným způsobem.

  3. Zdravím všechny slušné plochodrážní fanoušky,
    musím říci že je mi smutno u srdce, když jsem si přečetl názor Rockyho neboť tolik zla na mě za léta nikdo nenaplival, ale pokud je pro Rockyho spravedlivé rozdávat facky za neznalost sportovních řádů jak tomu bylo ve Slaném, tak pak zcela chápu, že mu leží v žaludku i taková samozřejmost jako podvolit se daným pravidlům.
    V úctě
    Jan Trojánek

  4. Pánové, v každém názorů co čtu, aniž bych znal kohokoliv, aníž bych byl kdy v Divíšově na stadionu, je kus nějaké te pravdy. Ale jak píše ANONYM, radujme se z nové sezóny, buďme rádi, že vůbec ještě u nás se plošina jezdí a je fuk na jaké úrovni.. Buďte rádi, že v Čechách vůbec máte kde ještě chodit na plošinu. Na Moravě už od jisté doby co kopřivnický ovál zůstal plošině uzavřen a zůstaly už jen Březolupy , bychom bráli i to zázemí tady někde jako je v Divišově.. Takže hurá na ovály.. :)

  5. Já bych těch 120 kaček rád a bez reptání zaplatil, kdybych tady na severní Moravě mohl vůbec na nějaký plochodrážní závod jít a klidně bych si přinesl i svoji kempingovou stoličku. Když se zcela výjimečně vydám za tímto sportem do české kotliny, tak s penězi za benzín, nebo vlak, či bus jsou to onačejší many než těch 120 Kč. Tedy pokud tam vůbec něco jede. A to je další nepříjemná skutečnost, že plochá dráha se dostala do malých měst typu Mšeno, Divišov, Březolupy, Svitavy a zkuste se tam a zpátky domů dostat, když nemáte auto. Další slepá kolej toho sportu. A když k tomu přičtete že se extraliga jezdí ve všední den, kdy má člověk úplně jiné starosti než chodit na plochou dráhu …….
    Ještě k panu Trojánkovi, my jsme tady spolu o našem sportu několikrát polemizovali a je to odborník na plochou dráhu a velice slušný člověk, protože polemizoval bez urážek a trpělivě i s takovým laikem jako jsem já. Bohužel a tady už to bylo mnohokrát napsáno, i tihle pro plochou dráhu zapálení pořadatelé, fantastičtí , slušní lidé to prostě dělají na amatérské úrovni (nemají jinou možnost) a bohužel je to někdy docela vidět. Ale to nevadí, buďme jim vděčný, bez nich by se asi opravdu už nikde u nás nejezdilo.

  6. já byl v divišově dvakrát honzu trojánka znám nezdá se mi tedy arogantní vstupné? na chalenge do gp docela slušná cena nevím nevím jwstli by na markétě byla stejná ato přeměřování nebyl jsme tam ale v polsku je to běžné že se platí do určité výšky ane věku i když mohu nesouhlasit je to přeci věc klubu jAK TO NASTAVÍ NE ? A TO SPOLEČENSTVÍ POKUD JÁ VÍM DOJELO EXTRALIGU PRÁVĚ JEN DÍKY JANU TROJÁNKOVI KDYŽ LIBEZEITOVI DOŠLY PRACHY tak si myslím že není fér ho tu pomlouvat to dokáže každý..

  7. Myslím, že plochá dráha je u nás v takovém začarovaném kruhu. Není v TV protože to není divácky masový sport. Tím pádem většina lidí ani neví co je to za sport. Pokud se jezdí, tak dost často v malých městečkách, kam se divák veřejnou dopravou ze vzdálenějších končin nedostane. Veřejná doprava je stále řidší a řidší. Nebo na závod ano, ale zpět domů už ne, protože se jede v odpoledních hodinách nebo večer. Takže chodí místní a pár fandů vlastníků aut. Ve Mšeně např. na extralize jsme měli při parkování auta problém s fotbalisty, protože se parkuje na trávníku tréninkového hřiště a oni měli trénink. Dráha na speedway je specifická na bezpečnost, povrch, proto je její výstavba finančně náročná a nové již nevznikají. Spíš ty některé současné končí (rozpad pořadatelské party, nedostatek financi, hlučnost, konflikty s fotbalisty kolem využívání hřiště) . Nikdo nepodporuje vznik nových drah mimo tradiční bašty, ty stávající jsou po republice rozmístěny nerovnoměrně, v některých krajích vůbec. Je to vlastně konzervace zbytku toho, co vzniklo v 60 až 70. letech. Protože závody pořádají amatéři nadšenci bez peněz, nemají kapitál, aby to změnili. Motorky, vybavení jsou drahé, jezdci jsou často zranění, což je pak připraví o výdělky v civilním zaměstnání, sportem se uživí jen špička. Proto není ani mnoho jezdců.
    Můj názor je, že by bylo úplně nejlepší, kdyby ten sport padl až na samé dno a začal se budovat nějak smysluplněji a od znovu. Zjednodušit motorky, aby nebyly drahé, zjednodušit dráhy, aby mohly vznikat nové. Budovat dráhy a pořádat závody v takovém čase, vytvořit takovou síť drah, aby byly dostupné veřejnosti – divákům. Pokud se tak nestane, tak ten sport půjde do kytek, nebude mít ani jezdce, ani diváky.
    Mělo by se vymyslet něco jednoduchého jako u ledů. Tam se dá dráha postavit na každém velkém rybníku, bohužel zima je u nás nevypočitatelná. Osobně si ,myslím, že by se mělo začít jezdit na trávě. Takovou dráhu si může vytýčit kde jaký klub na louce, obdobně jako na rybníku. Žádný složitý zařízení jako trvalé depo, šatny, klubovna. Možná že by také prospělo udělat pro hobíky třídu 250. Speedway na trávě by přlákal i motokrosaře, kteří mají určitě větší základnu než plošináři a mohli by být obojživelníky. Možná že chce nové dráhy stavět jako víceúčelové plochy, třeba parkovací plochu nákupního centra, která se čas od času promění v závodiště, nebo využít ploch letiště. Když se na Mošnovském letišti u Ostravy mohou dělat dny NATO, proč by se tam nemohla jezdit plochá dráha. Rámusu z letadel je tam až, až, další z motorek už v dané lokalitě nemůže vadit. Možná že to chce budovat širší dráhy, aby se dalo jezdit v šesti a bylo to zajímavější. Hlavně to chce někoho schopného, s nápady a penězi na realizaci, jinak ty současné stojaté vody náš sport stáhnou do hlubin zapomnění. A určitě ho nezachrání takové zoufalé nápady, jako že se dlouhodrážní stroje budou prohánět na krátkých drahách a podobné zoufalosti. Jsem jen pouhý letitý divák-fanda. Nerozumím tomu a můžete funkcionáři a odborníci na naše názory kašlat, případně je zesměšnit. Problém ale máte ten, že pokud nás diváky nepřilákáte do ochozů a neuděláte podmínky, abychom do těch ochozů vůbec mohli v hojném počtu přijít, po Vašem (našem) sportu neštěkne ani pes, protože vše se odbíjí od divácké úspěšnosti (zájem médií, sponzoři, reklamy).

Zanechte komentář: