Sezónu ve Slaném zahájí jen patnáct juniorů

Autor článku:

ceska-republika.pngakslany.gifV pátek začíná domácí plochodrážní sezóna. Ve Slaném bude zahajeno juniorské mistrovství České republiky. Přihlášku na úvodní závod ročníku ale zaslalo jen patnáct závodníků, jedno místo tak stále zůstává volné pro případné zájemce z řad zahraničních závodníků. O den později se koná rovněž závod Mistrovství České republiky juniorských družstev tradičně doplněný o vložený republikového mistrovství ve třídě do 125ccm. V pátek začíná program slavnostním nástupem pět minut před čtvrtou, druhý den zamávají účastníci dovákům o hodinu dříve.

Startovní listina – MČR juniorů:
1 Michaela Krupičkova (Divišov)
2 Zdeněk Holub (AK Markéta)
3 Daniel Hádek (Grepl Mšeno)
4 René Vidner (ZP Pardubice)
5 Václav Milík (ZP Pardubice)
6 Dominik Hinner (AK Markéta)
7 (neobsazeno)
8 Ondřej Smetana (AK Markéta)
9 Roman Čejka (Slaný)
10 Filip Hájek (AK Markéta)
11 Zdeněk Růžička (Grepl Mšeno)
12 Eduard Krčmář (Slaný)
13 Stanislav Pouznar (Grepl Mšeno)
14 David Štěrovský (ZP Pardubice)
15 Michal Škurla (AK Markéta)
16 Michal Průcha (Slaný)

Startovní listina – MČR JD:

AK Slaný
1 Eduard Krčmář
2 Roman Čejka
11 Michal Průcha

Grepl Mšeno
3 Stanislav Pouznar
4 Zdeněk Růžička
12 Daniel Hádek

DaK Moto Liberec
5 Michaela Krupičková
6 Dominik Hinner

ZP Pardubice
7 Václav Milík
8 David Štěrovský
14 René Vidner

Olymp Praha
9 Ondřej Smetana
10 Zdeněk Holub
15 Michal Škurla

Startovní listina MČR do 125 ccm:
1 Roman Mády (PK Plzeň)
2 Celina Liebmann (DMSB)
3 Filip Hájek (AK Markéta)
4 Mike Jacopetti (ÖAMTC)
5 Kryštof Rybář (Divišov)
6 Dušan Hlaváček (ZP Pardubice)
7 Josef Novák (ZP Pardubice)
8 (neobsazeno)

3 comments

  1. Já oceňuji, že má aspoň více klubů po 2 – 3 juniorech. Z Prahy bych čekal tak o 3 víc a Plzeň alespoň 2, nemají nikoho a Březolupy alespoň 1 a taky nemají nikoho. Vlastně Hádek je Plzeňák v barvách Mšena. V Plzni jim asi všechny peníze pohltil hokej a ve Zlíně zrovna tak. Kde jsou kluci ze Svitav, nebo ti už nespadají věkem do juniorů ?
    Pokud ten speedway zůstane takhle drahý na provozování a bez podpory z veřejných peněz, tak se bohužel musíme smířit, že naše jezdce spočítáme na prstech obou ruk. Taky si myslim , že by klub měl mít společnou dopravu na závody, jak to prý bylo dřív. Dnes je to vše asi individuální. Kluci jezdí za klub, ale každý musí mít vše své a též svůj tým lidí, lidí ze své rodiny. Dřív možná tatíci ani pořádně nevěděli, že jejich syn do nějakého plochodrážního klubu chodí. Na druhou stranu je jich méně, ale myslím že v průměru jsou jezdecky i technicky výš. Chodíval jsem na 3. ligu do Chabařovic a měli tam tenkrát juniora a ten vždy bojoval hlavně se sebou než se soupeři, všichni jsme mu fandili, aby ty kola všechny objel bez pádu. Myslím z počátku, že neměl ani koženou kombinézu a jezdil v montérkové kombinéze. Juniory mívali v té době maximálně 2. A jezdit se myslím začínalo až v 17 letech. a ty motorky juniorský zrovna žádný pily nebyly, myslím že to byly pěkný křápy. Ale to je spíš na pamětnících co to vše osobně zažili, aby nám připomněli a porovnali dnes a tenkrát v juniorech.

Zanechte komentář: