Adrian Miedziński zůstane pár dní v nemocnici

Autor článku:

akslany.gifmiedzinski.jpgTěžký pád Adriana Miedzińského ukončil středeční přátelské střetnutí mezi národními týmy České republiky a Polska na Markétě. Závodník Cereasu Slaný byl přibližně půl hodiny v bezvědomí, ještě v areálu břevnovského stadionu ale nabyl vědomí a komunikoval s lékaři i vedením polské reprezentace. Následně byl odvezen na další vyšetření do nedaleké střešovické nemocnice, kde je stále hospitalizován.

Rodák z Toruně neutrpěl žádné zlomeniny, jak už večer informovala polská média. Spekulovalo se dokonce, že by mohl být propuštěn už včera, nakonec tomu tak nebylo, ale „Miedzak“ neopustí vojenskou nemocnici ani dnes, jak nám potvrdila její tisková mluvčí Jitka Zinke: „Nejednalo se o nijak závažná poranění, nicméně ještě bude ponechán několik málo dnů na observaci tak, aby se předešlo jakýmkoli komplikacím.“

Podle Zinke v tuto chvíli není možné říci, kdy by mohl být ve skvělé formě jedoucí Miedziński propuštěn: „Ráno měl další vyšetření a ještě si ho tady nechali. Nedá se přesně říct, zda do zítra, do pondělí nebo do kterého dne, ale určitě to nebude dnes.“ Tisková mluvčí zároveň odmítla upřesnit závodníkův zdravotní stav, je ovšem potěšující, že se nejedná o nic vážného.

S pokračujícím pobytem ve Střešovicích je vyloučen Miedzińského start v sobotní kvalifikaci individuálního mistrovství světa v Maďarsku, kde měl být soupeřem Tomášem Suchánka a Matěje Kůse, který je po pádu s Miedzińským ve vojenské nemocnici rovněž hospitalizován. Odchovanec toruňského klubu je letos klíčovým mužem své mateřské družiny a jeho absence by pro tým Slawomira Kryjoma byla velkým problémem, protože Unibax už nyní při absenci Darcyho Warda využívá pravidla o zástupu závodníka.

Průběh pádu je vidět zde na fotkách Wojty Zavřela.

One comment

Zanechte komentář: