Češi ve Swingfieldu až sedmí, Nizozemci mistry světa

Autor článku:

FIM_1.jpgnizozemsko.pngČeský tým skončil ve finále Mistrovství světa družstev na dlouhé dráze ve Swingfieldu na posledním sedmém místě. Překvapivě se poprvé v historii se radovali z titulu mistrů světa Nizozemci (65 bodů) před Francouzi (63 body) a Brity (49 bodů). Čtvrtí skončili držitelé posledních šesti titulů Němci (44 bodů) před Australany (36 bodů), Finy (28 bodů) a českým týmem (23 body).

5 comments

  1. Zajímal by mne názor odborníků, jak je to (a jak to bylo) s hlučností motocyklů pro dlouhou dráhu. Jeden čas se musela hlučnost snižovat každý rok o 1 decibel, jak je to nyní nevím. Ale v 70. letech v M.Lázních, když řeknu, že to byl řev motorů, tak to je slabé slovo, to spíše připomínalo exploze a detonace. Jestli vůbec byla tenkrát hlučnost omezena u těch motocyklů Jap, Jawa, občas se objevuje Harushi, Roth, později Godden, Weslake, ERM a další.

  2. Výsledek, který jsem čekal. Po mizérii na Markétě ve SWC, mizérie v LT týmové soutěži. Ani čtyři jezdce nedáme dohromady!!! Na dlouhé ploché dráze nás v týmové soutěži reprezentují tři jezdci, z toho jeden veterán! Ten Hádek s Drymlem tam prostě chyběli a na dlouhou a travnatou plochou musí další mladí jezdci, jinak je konec.

    Přeji Richardu Wolffovi uzdravení a těším se, že ho v sobotu uvidím v Mariánkách.

  3. Už před 3-4 lety jsem prohlásil, že oba Drymlové můžou patřit do světové špičky, pokud se budou věnovat dlouhé dráze. Asi o to (zatím?) nemají větší zájem a radši jsou průměr na krátké dráze.

    Ale i mezi ledaři můžou být výborní jezdci dlouhé dráhy, jako byli třeba Zdeněk Kudrna, Jan Verner, Cony Samuelsson, Erik Stenlund, Stanislav Kuzněcov a mnozí další.

Zanechte komentář: