V Kopřivnici se dnes poprvé trénovalo

Autor článku:

Trénink v úterý v Kopřivnici dopadl dobře. Dnes se tam o ostrému testování dráhy dostavilo několik jezdci, ale tím hlavním testovacím jezdcem byl Martin Gavenda, jehož poznatky vedení klubů bere v potaz. Na dráze se představilo několik plochodrážníků na klasických strojích, ale i na stopětadvacítkách a Flattrackech. Představil se dokonce i veterán Zdeněk Matula, který v dobové výstroji proháněl svůj stroj jako zamlada. 

„Bylo to něco parádního slyšet znovu plné depo motorek a o to více to těší, že je to po takové době a takové dřině.“ říká Martin Hyvnar, předseda našeho klubu, jehož slova musíme doplnit větou. Stálo to za to a je to nádhera.

Samou chválou oplýval i Richard Dufek. „Musím říct, že se nám to fakt povedlo. Dráha dobrá, trénovalo se v pohodě, žádný pád a hlavně jsme odzkoušeli ovál před blížícím se závodem.“ říká Dufek. „Hodně nám daly informace od Martina Gavendy a jeho otce Jardy Gavendy, ovál je dobrý, jen to chce ještě několik změn, které už jsou však běžnou údržbou dráhy jako všude jinde.“ zakončil dnešní trénink Richard Dufek.

Kdo a na čem trénoval:
Martin Gavenda – plochá dráha
Miroslav Křenek – plochá dráha
Pavel Matula – plochá dráha
Zdeněk Matula – plochá dráha veterán
Lukáš Hromádka – plochá dráha veterán
Jan Macek – plochá dráha 125 ccm
Roman Marek – plochá dráha 125 ccm+flattrack FT veteran
Štěpán Jurča – plochá dráha 125 ccm
Petr Kolář – flattrack FT classic
Tomáš Horuta – flattrack FT classic

Zanechte komentář: