Po patečním tréninku v Inzellu je jasno o ambicích na mistra světa

Autor článku:

Přesně ve 13.59 vjel z depa na „glaťák“ Max Aicher Arény v Inzellu  jako první Luca Bauer následován Zornem a obhájcem titulu Haarahiltunenem. Právě Švéd byl před tréninkem největší hádankou. V proběhu krátké sezóny neodjel ani jeden závod a netrénoval. Před závody doma se totiž při tréninku dost vážně zranil (páteř). Poctivě rehabilitoval a finále chtěl jet. Takže otazníkem byla jeho výkonnost a vytrvalost. Asi ale na sobě makal poctivě, neboť podle času trénink na dvě kola jasně vyhrál. Otázkou je, jestli mu budou stačit síly na celá čtyři kola. Za ním skončili další favorité Zorn, Jell, Bauer a Niedermaier. Andrej Diviš skončil patnáctý, když on a také Bauer a Ebner  po pádech okusili propustnost „bavorských balíků“.

Zornovi by konečně titul MS každý přál, ale jednoduché to určitě nebude. Dobře působil Stefan Svensson i mistr Skandinávie Huusko. Zapomenout nemůžeme ani na Johana Webera. Takže favoritů je pět. Zajímavostí je, že v depu přítomný host Posa Serenius netipoval na mistra Zorna. Ono ve dvou jízdách na pásku na dvě kola s přehledem vyhrával starty. Ale během dvou kol ho Haarahiltunen celkem jasně předjel. No vždyť Rakušanovi je 54.

Franz Zorn

Nejstarší však je suverénně Stefan Svensson (66) a pak vracející se Aki Ala Riihimaki (57). Serenius také po tréninku tvrdil, že jízdy byly hodně ostré. No je na sobotu i neděli zaděláno na vyrovnané závody. V loňském roce Haarahiltunen všechny jezdce nekompromisně rozdílem třídy porazil. Myslím, že letos ku prospěchu věci tak suverénní nebude. Leč uvidíme.

Tréninkový start

Andrej Diviš kromě pádu působil vyježděně, obě jízdy na pásku odstartoval na prvním místě. V jejich průběhu pak vždy ztratil. Úspěchem by bylo umístění do desátého místa. Ale  může překvapit. Českou stopu v závodech takto vysoké úrovně dotváří Tomáš Topinka jako rozhodčí FIM. Ne že by při tréninku neměl práci. Tak ať se o víkendu daří. Podnik sledovalo dobrých dva tisíce diváků.

Tisková konference

Zanechte komentář: