Mistrem České republiky je Martin Vaculík

Autor článku:

Česká vlajkaMartin VaculíkČlánek obsahuje fotografie!AKTUALIZOVÁNO 7X FOTO
Slaný
– Martin Vaculík je k nezastavení! Poté, co v úterý nenašel během závodu MČR juniorů v Plzni přemožitele, si připravil překvapení i pro diváky, kteří dnes zavítali na stadion AK Slaný. Se čtrnáci body z patnácti možných zvítězil v základní části a ve svých 17 letech stanul po boku ostřílených závodníků – Lukáše Drymla, Adriana Rymela a Josefa France na startu finálové jízdy. V té sváděli velký souboj o první místo Josef Franc s Lukášem Drymlem. Napínavá podívaná však byla přerušena zvukem sirény a blikáním červených světel po Lukášově pádu. Jízda se musela opakovat a této příležitosti se chopil Martin Vaculík, ihned po startu se ujal vedení, které již nepustil. Stal se tak Mistrem České republiky jednotlivců pro rok 2007.

MČR SLANÝŠestnáct nejlepších českých jezdců letos přivítal Slaný.Zatažené a větrné počasí, ovšem bez deště, bylo ideální pro finálový závod.Do finále se postupovalo ze dvou semifinálových závodů.Postup si zajistila vždy sedmička nejlepších z každé semifinálové skupiny.Loňský Mistr republiky Adrian Rymel měl účast jistou, stejně jako vicemistr Josef Franc.Na smůlu doplatil Adam Vandírek, který se zranil ve Mšeně při závodě juniorských družstev.Místo něj nastoupil Patrik Linhart, který byl prvním náhradníkem pro finálový závod.Na pozici prvního náhradníka se posunul Roman Andrusiv a druhého náhradníka dělal Michael Hádek.

 

Po slavnostním nástupu mohlo vše začít.Největším favoritem byl pravděpodobně Lukáš Dryml, který má skvělou formu.Vždyť i v hlasování na Speedway Fakta obsadil bezkonkurenčně první místo.

MČR SLANÝPrvní série jízd mu taky vyšla nejlépe.Bez problému porazil letošního juniorského Mistra Filipa Šiteru a taky Pavla Ondrašíka.Jan Jaroš jízdu pro defekt nedokončil.Ve druhé jízdě vyhrál Zdeněk Simota. Celou jízdu mu však na záda dýchal Richard Wolff, který i se zraněným kolenem ukazoval, že mu to jede.Velkým překvapením této jízdy bylo až čtvrté místo Luboše Tomíčka.Ve třetí jízdě první série vypálil všem rybník březolupský odchovanec Martin Málek, jezdící za Slaný.Druhý byl další domácí Patrik Linhart, třetí Tomáš Suchánek a pro defekt nedojel Aleš Dryml.“Tato jízda vypadala velice dobře, skvěle jsem odjel, ale bohužel se přidřel píst.“vysvětlil Aleš.Poslední jízda série byla dalším velkým překvapením.Martin Vaculík nechal za svými zády obhájce titulu Adriana Ryčela a taky vícemistra z loňského roku Josefa France.Poslední dojel Hynek Štichauer.Domácí publikum tedy mohlo být zatím spokojeno.Dobře měli rozjeto jak Vaculík, tak i Málek a Linhart.

MČR SLANÝ

Po druhé sérii se ujímá vedení Martin Vaculík, který ani ve své druhé jízdě neztratil bod.Porazil Aleše Drymla a Filipa Šiteru, což byly skalpy dvou velmi silných soupeřů.Své si potvrdili i Adrian Rymel a Lukáš Dryml, když oba měli na svém kontě po pěti bodech.Rymel porazil bez problému Ondrašíka a Málka.Richard Wolff v této jízdě hned na startu zadřel motor.Růžky začali ovšem vystrkovat taky Josef Franc, který byl své úvodní jízdě třetí a tentokrát vyhrál a za svými zády nechal i Lukáše Drymla a Zdeňka Simotu.Linhart byl poslední.Matěj Kůs porazil dvě pardubické želízka v ohni Tomáše Suchánka a Hynka Štichauera.Stav na postup byl tedy po dvou odjetých sériích velmi vyrovnaný.vedl Vaculík před Lukášem Drymle a Rymelem.Oba měli po pěti bodech.Za nimi pak následovali se čtyřmi body Simota, Málek, Kůs a Franc.

 

Třetí série byla opět excelentním vystoupení Martina Vaculíka.Porazil Tomáše Suchánka a Pavla Ondrašíka a měl na svém kontě devět bodů jako jeden jediný jezdec.Z této jízdy byl docela překvapivě vyloučen Zdeněk Simota za nedodržení dvouminutového časového limitu.Na startu sice byl, ale nestál u čáry.Proto ho rozhodčí Pavel Váňa vyloučil.MČR SLANÝZajimavou jízdou byl i bratrovražedný souboj bratří Drymlů.Většina diváků asi očekávala vítězství Lukáše, ovšem Aleš se nad nim neslitoval a projel cílem jako první.Třetí byl Wolff a čtvrtý Štichauer.Stále se lepšící Franc si dojel pro další tři body.Porazil ten den velkého smolaře Tomíčka.Málek byl třetí.Tři body si připsal do tabulky i Adrian Rymel, který ve velmi napínavé jízdě porazil Filipa Šiteru.Za nimi pak dokroužil Patrik Linhart.Matěj Kůs byl z této jízdy vyloučen.Čtyři postupující se tedy rýsovali.Plný počet měl Vaculík, osm bodů měl Rymel a po sedmi bodech dvojice Franc a Lukáš Dryml.

 

MČR SLANÝ

Předposlední série jen potvrdila favority.Vaculík vyhrál ten den už počtvrté a začalo se mluvit, že by mohl být novým Mistrem ČR.Ve své jízdě porazil Wolffa a Linharta a doteď vybojovaných dvanáct bodů už mu na finálovou jízdu stačilo.Josef Franc potvrdil, že chce finálovou jízdu jet taky a opět vyhrál.nechal za sebou Aleše Drymla , který už do finále postoupit nemohl a Tomáše Suchánka s Lubošem Tomíčkem.Čtrnáctá jízda svedla ke vzájemnému souboji Lukáše Drymla a Adriana Rymela.Jízdu sice vyhrál Lukáš, ale Adrian byl druhý a v ten okamžik měli oba po deseti bodech i s Francem.Vítězství si odvezl i Simota, ovšem jeho postup do finálové jízdy už byl hodně teoretický.Na čele byl Vaculík s dvanácti body a za ním trio deseti bodových.Lukáš Dryml, Adrian Rymel a Josef Franc.teoretické šance měli i Šitera, Simota a snad i Aleš Dryml.Museli však doufat, že někdo z trojice desetibodových buď nedojede nebo bude v jízdě poslední.100% postup měl jen Vaculík.Zbytek už mohl jen bojovat o elitní osmičku pro příští rok.Adeptů bylo hned několik.Ondrašík, Wolff, Málek a Suchánek.

 

Poslední série začala vítězstvím Ondrašíka, čimž si částečně zajistil elitní osmičku.Musel však čekat jak dopadnou Wolff, ale hlavně Málek a Suchánek.Případné tři body kteréhokoliv z této dvojice by ho z elitní osmičky ihned sesunula.Nicméně Málek měl soupeře jako řemen.Vaculík a Lukáš Dryml jeli dnes skvěle.Málek nakonec dojel v této jízdě poslední, své bodové konto už nezvýšil.Stejně tak dopadl i Suchánek.Dojel poslední rovněž ve velmi silné jízdě.Porazil ho Franc, Šitera a Wolff.

MČR SLANÝNa opačném pólu se bojovalo o postup do finále.Svým druhým místem si ho už jen potvrdil černý Petr závodu Martin Vaculík.Lukáš Dryml v rozhodující jízdě zatáhl za plyn tak pořádně, že na něj nestačil ani doposud neporažený Vaculík.Lukáš Dryml dovezl tři body a byl ve finále s Vaculíkem.Adrian Rymel si v poklidu dojel pro jeden bod, který mu zaručoval postup mezi finalisty.vyhrál i Simota a čekal na zaváhání France.Kdy Franc nedojel, byl by ve finálové jízdě.Franc ale nenechal nic náhodě a bez problému si dojel pro tři body, což byl postup do finále.

Finálová čtyřka byla tedy jistá.na start se postavil Adrian Rymel, mistr ČR z loňského roku, Lukáš Dryml, mistr ČR z roku 2005, Josef Franc, vicemistr z let 2005 a 2006 a černá kůň Martin Vaculík., 17-ti letý jezdec ze slovenské Žárnovice.

 

Od startu šel nejlépe Franc, za ním Lukáš Dryml a třetí Adrian Rymel.Lukáš Dryml neustále dotírá na Josefa France, jenže ten se neprodá svou kůži lacino.Vše vyvrcholilo pádem Lukáše Drymla, zastavením jízdy a vyloučení Lukáše Drymla.V opakované jízdě už bez Lukáše raketově odstartoval Martin Vaculík a své prvenství už do cíle nepustil.Josef Franc i přes veškerou snahu dojel druhý a třetí byl Adrian Rymel.

 

MČR SLANÝ

Martin Vaculík se tak stává ve svých sedmnácti letech nejmladším Mistrem ČR v historii.Paradoxem taky je, že se českým mistrem stal slovenský jezdec.

 

Slova finalistů po závodě:

 

Lukáš Dryml:“Dnes jsem byl nejlepší a brácha druhý nejlepší, jenže doplatil na defekty.Pepíček Franc měl ve finále letmák, což rozhodčí Váňa nezastavil.Není se čemu divit, protože už………..a nechme Váňu Váňou.Prostě nezastavil letmák, to byla jedna věc.OK byl předemnou a já jsem byl ohodně rychlejší a vždycky když jsem ho chtěl předjet, tak se ohlédl a udělal mi tam myšku.Pád byla moje vina, to nepopírám, ale už to bylo takový, že jsem tam najel venkem a měl jsem strach, že se zase vohlídne a dá mi to tam.Tak jsme si trošku ubral plyn a v tom motorka ztratila výkon a já jsem se přetočil.“

Adrian Rymel:“Dnes dobré, jsem moc spokojený.Třetí místo jsem vůbec nečekal.Hlavně v předposlední jízdě se mi rozhodil tlak a já jel skoro poslepu.Celkově ty vole no nevěřil jsme, že to takhle může dopadnout.“

Josef Franc:“No dnešní závody hodnotím, jakože jsem to zase pokazil, i když jsem měl dvě kola šanci na úspěch.Myslím si, že po kolizi nevím s kým Lukáš upadl a kdyby zvedl ten svůj zadek, tak by se to dalo krásně dojet a titul byl doma.Není, ale tak budeme se snažit dále! Jinak dráha byla dnes docela dobrá, jen po startu to bylo trochu rozbitý.“

 

Martin Vaculík:“Super pocity.Podaril sa druhý štart a to bolo základom úspechu a som velmi rád.Klúčikem k úspechu bolo dnes hlavně dobře odstartovat a udržať si svojů pozíciu.“

Kompletní výsledky:

Poř. Jméno Body z jízd F
1. VACULÍK Martin 3 3 3 3 2 14 1.
2. FRANC Josef 1 3 3 3 3 13 2.
3. RYMEL Adrian 2 3 3 2 1 11 3.
4. DRYML Lukáš 3 2 2 3 3 13 4. /Fd
5. SIMOTA Zdeněk 3 1 M 3 3 10
6. DRYML Aleš R 2 3 2 2 9
7. ŠITERA Filip 2 1 2 2 2 9
8. ONDRAŠÍK Pavel 1 2 1 1 3 8
9. MÁLEK Martin 3 1 1 1 0 6
10. LINHART Patrik 2 0 1 1 2 6
11. SUCHÁNEK Tomáš 1 2 2 1 0 6
12. WOLFF Richard 2 R 1 2 1 6
13. KŮS Matěj 1 3 Fd R 1 5
14. TOMÍČEK Luboš 0 R 2 R R 2
15. ŠTICHAUER Hynek 0 1 0 0 d 1
16. ANDRUSIV Roman Fd 0 0
17. JAROŠ Jan R R R N N 0
18. HÁDEK Michael F 0

42 comments

  1. Teda tohle jsem nečekal. Ale pokud si naši jezdci neporadí se slovenským stále ještě dorostencem, tak to je teda napováženou. Zvlášť teda Tomíček zklamal na celé čáře a to ho čeká za párdní finále MS ve Vojens. Pád Lukáše Drymla zapříčinil takový výsledek, měl to vyhrát právě on!!

  2. Gratulace Martinu Vaculikovi. Tipoval jsem Lukase a podle meho take nejlepsi byl. Je to obrovsky bojovnik, dokud se vsak nenauci startovat, je to o nicem a ve Vojensu nema mnoho sanci. Vcera ho ve finale Pepe Franc, pod vidinou mozneho titulu, svymi manevry na rovinkach rozhodil natolik, az prisel ten pad. Je mi moc lito Zdenka Simoty, byl vynikajici, bohuzel ho smrtak ceske ploche drahy Vana, zariznul ve treti serii stejne, jako nase druzstvo v Lonigu. Kdyz rozhodci, ktery ani neni schopen ve spouste rozjizdek spustit casomiru, zacne najednou vylucovat za prekrocene 2 minuty, tak je to opravdu k placi.

  3. Super Vaculík. Kdyby byl ve finále Simota místo Rymela bylo by to ještě lepší. Doufám, že příprava Lukáše na Vojens bude alespoň taková, jako včerejší Vaculíkova na Slaný. Ach ty starty. Největší šok však pro mne byl Tomíček. Takhle je připraven jezdec a stroje s tovární podporou Divišova. Co budeš Luboši dělat ve Vojensu??? A pro pány bafuňáře, pro příště zaplaťte rozhodčího z ciziny, třeba z Polska.

  4. Vítězství Martina Vaculíka bylo zasloužené, ve svých čtyřech rozjížďkách nadělil všem několik desítek metrů. Až Lukáš ho trochu zkrotil v poslední sérii. Kdyby nebylo finále, vyhrál by i na body.Jeho výkonnost šla obrovsky nahoru a posledních 21 bodů v Krosně nebyla náhoda.Lukáš bojoval v prvním finále o zlato, nevyšlo to, upadl a Franc tím asi přišel o titul. Lukáš se pěkně sportovně s diváky rozloučil.Zato Matěj Kůs by si podle mne dle hokejové terminologie zasloužil 2 minuty za nesportovní chování. Simota si to prošvihnul sám, dvě minuty platí v Anglii i ve Slaném ať je to jak chce.Tomíček zklámání, uvidíme jestli se do neděle dá dohromady na Ostrów. Pořadatel na 4 mínus, pokladny děs, občertvení zavřená nebo s frontama. Jak proboha chceme diváky tahat na plochou,když na párek prostojí dvě série.

  5. Mě taky nijak netěší,že si to Simota projel sám na časomíře, na finále měl. S rozhodčím žádný příbuzenský ani jiný vztah nemám. Navíc jsem nebyl v Lonigu na SWC a tak z něho hned nedělám smrťáka české ploché dráhy.Zato jsem viděl osobně vystoupení Simoty v Lonigu při semifinále MS, měl velkou šanci se poprat o postup do Vojens i jako náhradník. Taky o ni však svým přístupem přišel.

  6. nevím co byste všichni chtěli. Teď nadáváte na rozhodčího, že vyloučil Simotu za dvě minuty, které Simota prostě nedodržel. Stějně tak byste nadávali, kdyby ho nevyloučil – akorát byste se nezastávali Simoty, ale někoho z těch tří soupeřů, kteří by byli poškozeni. Od toho jsou tam ty hodiny a spekulace, jestli na ně Simota přes startmaršála viděl nebo ne nejsou vůbec na místě. I kdyby na ně přes něj totiž neviděl, tak to není věc rozhodčího. Zkrátka si to Simota po…. sám.

  7. Souhlasím s Michalem K.Je mi docela divný,že je (pokud jsem někoho nepřehlédl) jediný kdo píše podle mého názoru objektivně o tom, co museli vidět všichni kdo uvažují nestranně.Že by strach?A z čeho vlastně?
    Lukáš má formu a i z Alešem jsou hodně „vyjetý“a oba mohli být na bedně ,nebo i vyhrát,to ale nic nemění na faktu,že Lukáš absolutně neunesl vývoj finálové jízdy.Snad se nepletu,ale Pepa vyhrál nad Lukášem i v základním rozpisu.To co předvedl Lukáš na dráze po pádu i jeho arogan-
    tní výstup s Pepou v depu,to bylo jednoznačně nesportovní.

  8. ano souhlasím,mladší generace jde nahoru a je to jen dobře…Ovšem také souhlasím s tím že by to chtělo změnu ve vedení české PD,když na závodech vidím ty prasečí komunistické xichty(Petr Ondrašík,Petr Moravec,Milan Špinka,Křikava,Felix atd.)dělá se mi opravdu blbě…

  9. Naprostý souhlas s Honzou Heřmánkem i s Bondem. Je to všechno mafie, která tam sedí jako ta žába na prameni-:( ! Proč např. na Markétě netrénuje mladý někdo kvalifikovaná, s opravdovou láskou ke sportu a s moderním přístupem k mladým, jako je např. Bohouš Brhel ?! Po smrti legendy Tondy Kaspera by to byla ta nejlepší volba i na post manažera české speedway reprezentace !

  10. Mám ještě jednu připomínku,to, že se po pádu při ploché dráze téměř nikdo nezvedne je realita a vím dobře, že tohoto ne úplně dobře postaveného pravidla zneužívají jezdci i v GP.Ne vše co se dělá v GP stojí ale za příklad.To časté filmování na dráze se hodně podobá fotbalovým manýrům primadon,se stejným cílem,které ovšem se sportem mají také málo společného.
    Jinak mafie vždycky vládne tam,kde jí to společnost umožní.Ať už strachem,nebo vlastní provázaností s mafiánskou strukturou.

  11. Pro Honzu Heřmánka a jeho přitakávače. Netuším, kolik toho víte o ploché dráze a jak moc se tím sportem zabýváte. Soudě ale podle vašich úvah, moc valné to nebude, protože těžko byste mohli psát podobné nesmysly na adresu p. Moravce.Opravdu netuším dle čeho soudíte,ale podobné lidi potřebuje naše PD jako sůl.
    S pozdravem Steev

  12. Pro pana Borise Jaroše
    Kritizujete tady Lukáše že se při pádu nezvedl kolik vy jste zažil takovejch pádů?Určitě by jste vyskočil na nohy vzal motorku na ramena a utekl že? S takovou rychlostí s jakou Lukáš vlítl do prken by se jen tak nikdo nezvedl a i kdyby stihl odejít on tak už pravděpodobně nestihne odtáhnout motorku. Možná si první jezdec volí stopu ale rozhodně nekličkuje jako zajíc. Je vidět že je Pepa druholigovej jezdec, protože v extralize (v Anglii, ve Švédsku a všude) Vám toto nikdo neudělá. A o tom co se dělo v depu?Musel jste slyšet i to co řekl Pepa a potom by jste tyhle blafy nikdy nenapsal.

  13. Můj poslední názor do rubriky.Ok-zřejmě dámo (anonymní Nelo),možná byste se divila kolik bylo těch pádů.
    U Lukáše a za tím si stojím, šlo v případě finále pouze o to zrušit jízdu.Spadl sám,nemohl být vyloučen nikdo jiný a nešlo o první zatáčku po startu,aby v případě nejasností mohl být opakován start ve čtyřech.Co řekl Pepa jsem slyšel,i to, kdo koho první slovně napadl z ukřivděné ješitnosti.Lukáš se shodil sám 2x.Jednou na dráze a podruhé tím že neskousl prohru a snažil se to všemožně „vysvětlit“ sobě i okolí.
    Nicméně diskutovat by dávalo smysl pouze s lidmi kteří se nebojí podepsat se celým jménem ,které koresponduje s jejich pravým.A o to se tady bohužel nejedná.

  14. šťouráte se tu v hovně a vytahujete tu jednu špínu za druhou. vlastně jsou dva hříšníci pepeho a simotova „neúspěchu“, váňa a lukáš. tak jste objevili viníky a nechte toho. Zajímalo by mě, kolik honzů heřmánků, borisů a jiných bude chodit a plácat lukáše po ramenou, jak dobře zajel kvalifikaci, z toho se chce zvracet. a jestli stav pd chcete házet na p. moravce, tak jste normální lopaty, co neznají poměry pd ani z desetiny, protože tohle může napsat jenom magor. hežmánku, dej si heřmánek a nebo se seznam s poměry pd.

  15. Já se za svoje jméno nestydím jestli si ho chcete přečíst celý stejně mě asi neznáte jako já neznám Vás. Lukjáš určitě věděl že bude vyřazenej ale myslím si že zrovna mistrovství republiky teda skousne. Tam mu nejde opravdu o nic. Kdyby se to stalo o týden dýl ve Vojesnu tak věřím že z toho bude smutnej ale určitě teď by jste mu plácal po ramenou a nepřiznal se k tomu co o něm píšete za svinstvo na chatu

  16. Vážení, je mi smutno z vašich komentářů.Všichni si můžete udělat zkoušky a rozšířit řady rozhodčích ploché dráhy aby ti stávající viděli, jak se to má správně dělat.To samé platí o řízení-pokud si myslíte,že jste lepší a schopnější než jmenovaní činovníci tak kde jste,že vás je vidět jenom ve většinou anonymních příspěvcích? Už vůbec nechápu že se někdo chodí trápit koukáním na xichty (ani neví jak se to píše a správně je obličej)a musí u toho zvracet. Jeden z těch co urážíte pane Heřmánku má doma nůši medailí, je Mistrem světa a vyhrál Zlatou Přilbu!!! Co jste dokázal Vy ?

  17. Tak hele,do toho co se stalo při finále se nechci rejpat,je to plochá prostě tohle všechno k tomu patří,je to nevyzpytatelnej sport.Ale tomasovi bych chtěl napsat že jestli si myslí,že za stav a klesající popularitu pd v ČR nemůžou *** Moravec,Erban,Ondrašík a podobně tak je asi pěkně naomylu nebo je to jen nějakej *** kterej si plní volnej čas psaním *** do týhle diskuze.Vždyť se podívejme co pro plochou dráhu dělají???NIC jde jim jen o to aby si samy nahrabali peníze a měli se dobře,bohužel je to tak,je to přeci normální vlastnost lidí,obzvláště Čechů.A na závěr připisuji že nejsem nějaký ***,ale skutečný Dominik Jech,takže pokud se mnou někdo z vás nesouhlasí,tak ať přijde o závody za mnou a já mu to rád vysvětlím.a na závěr bych rád připsal,že nechápu jak může stav pd hodnoti podobnej debil jako je Honza Janů,kterej si umí maximálně tak ožrat držku to je všechno.

  18. Promiňte,eště bych rád doplnil jména do mého předchozího kometáře,aby měli představu i ti co plochou dráhu nesledují a až s nimi přijdou do styku,tak aby si na ně mohly ukázat a odplyvnout.Takže tito jmenovaní s prominutím *** PD v ČR:Petr Ondrašík,Evžen Erban,Milan Špinka,Petr Křikava, a také *** lázeňský švihák Zdeněk Schneiderwind.

  19. Nebudeme se zabývat tím, zda autorem posledního příspěvku je Dominik Jech, Honza Heřmánek, nebo někdo úplně jiný, nicméně je mi tohoto člověka upřímně líto. Kde si myslíte, že by byla naše plochá dráha bez pana Moravce, pana Špinky, pana Erbana, pana Janů a dalších mnoha a mnoha lidí? Myslím, že právě teď už chybí pouze kousek, pouze několik dalších lidí jako vy a poznáte jaké to je. Když už totiž lidé, kteří se snaží něco dělat, nebudou chtít o sobě poslouchat takovéto nesmysly a opravdu se na plochou dráhu vykašlou, tak teprve potom uvidíte, kam půjde naše plochá dráha. Já osobně jsem za práci těcho lidí velmi rád a děkuji jim za to, že ploché dráze svůj čas věnují.

    Pod návštěvní knihou je sice napsáno – Vyjadřujte se tu jako doma, ať víme, jak to u vás vypadá – nicméně bude možná lepší, když se malinko překonáte a budete psát s trochu jiným slovníkem. Děkuji

  20. Lidi, lidi, že se nestydíte!!!Pomlouvat a urážet lidi, kteří ploché dráze dalí daleko více než my všichni dohromady.Myslíte si, že televizní přenosy se domluvily samy, že prostě jen tak někoho v České televizi napadlo, že by mohli dát nějaký ten závod nějaké ploché dráhy?V dnešní době, kdy se z TV dozvíme i to, že si nějaký fotbalista oblastního přeboru někde uprdnul tomu nevěřím.Někdo to v té TV musel domluvit a vyběhat.Byl to snad někdo z vás, kdo tady píšete ty urážlivé komentáře?Nebyl.Tak dělejte tak, ať se na to i tito lidé, které pomlouváte a urážíte nevykašlou a bude po všem.Plochá dráha v ČR by pak upadla v zapomění, to si pište.

  21. Tak se mě ani nechce věřit, že by takovýto názorový výplod vyšel z pera plochodrážního jezdce. Ledaže by už od dnešního dne ukončil kariéru. A tak byli v komentářích napadeni asi všichni činovníci, rozhodčí i Lukáš Dryml. Nějak jste zapomněli, že tu máme v posledních letech velice prestižní mistrovství republiky, o extralize s kvalitními zahraničními jezdci ani nemluvě. Zlatá přilba je taky jedinečná, každý rok GP a příští rok s našimi jezdci. Nebo byste radši sledovali souboje Rudé hvězdy Praha se SVS Pardubice za paběrkování Preglejky Žarnovica a Baterie Slaný pod patronátem tajemníka OV KSČ?

  22. Pane Jechu, ve svém komentáři z 19.9.pouze reaguji na příspěvky,nehodnotím PD a snad ani nikoho neurážím. Jak dlouho víte o vinících špatného stavu PD že jste s tím vyrukoval až nyní? Co jste udělal proto aby se tento stav zlepšil? Já si myslím, že urážení a pomlouvání v médiích ještě nikdy nic nevyřešilo. Nazýváte mě debilem což vám nevyvracím ale snad mi nebudete mít za zlé, že plivu jen s měkkým i,když napíšu samy nahrabali tak že mě to hned praští do očí…No a jestli si ožírám držku tak mi věřte že za své peníze a do toho nikomu nic není.Navštívím ročně okolo sta závodů, většinou jezdím sám nebo se v řízení střídáme tak že tam moc prostoru k ožírání není, pro vaši informaci řidičák stále mám.

  23. Rád si s D. Jechem popovídám a pokusím se mu vysvětlit pravidla pravopisu, ale budu muset poprosit tu bandu debilů, jak je nazývá, aby mi ho ukázali, protože všechny znám osobně a vážím si jejich úspěchů a práce, ale D. J. bez čísla na zádech nepoznám. Zatím dokázal hovno, ale hubu si otevřít umí. Jestli mu to jezdí tak, jako kecá, tak do dvou let máme mistra světa.
    Předpokládám, že už má vyřízenou nějakou zahraniční licenci, protože tohle nemůže napsat čůlověk, co chce něčeho dosáhnout.

  24. Tak hele,jeden po druhým.Pane Janů o činovnících PD se toho ví mnoho a ví se to již hodně dlouho,jen většina lidí točících se kolem PD se to bojí říct a raději to dusí v sobě.A co sem udělal pro zlepšení stavu PD??Neudělal jsem nic,protože jakakoliv snaha o zlepšení je marná protože všichni činovníci mají zažité své zvyky a změna nehrozí.A pro anonymního tomase bych chtěl vzkázat že pravidla pravipisu mě klidně může naučit protože mi nikdy nešly.A myslím si že moje názory nesouvisí s mým jezdeckým uměním,jsem si vědom toho že jsem nikdy nic nezajela jezdim hovno souhlasím,ale s tím jak se vyjádřím o činovnících a stavu PD v čechách to nesouvisí.A pokud si neumíte přiznat pravdu jak to v české ploché dráze chodí a jen se navážíte do mého pravopisu a utíkáte od tématu,tak to už také o něčem svědčí.To jsou všichni slepí???To nikdo nic nevidí???myslím si že všichni moc dobře vědí co jsem chtěl naznačit…třebaže jsem měl na mysli i skutky činovníků z minulosti…Jen se všichni bojí vyjádřit svůj názor a říct pravdu,protože ti kterých se kritika týká si pravdu nikdy nepřiznají,protože pravda bolí a samozřejmě by se jí bránily.A pro informaci vaší zahraniční licenci vyřízenou nemám,nýbrž končím s PD.A jen si do ěm rýpněte že raději končím,než abych se snažil něco dokázat,je mi jasné že by jste to napsali tak sem to udělal za vás.

  25. Pane Jechu, jestli to píšete opravdu sám, tak to jste se pěkně vybarvil.Vaše jezdecké umění nechci hodnotit, já sám nikdy nezávodil tak že mi to ani nepřísluší.Minulý rok jsem byl ve VVSPD a pro vaši informaci jsem byl více jak 6x na schůzích v různých městech, v práci si musel vzít dovolenou a dopravit se za své. Stejně tak všichni ostatní. Častokrát jsem měl jiný názor, nikdy mě ale nenapadlo abych ostatní nazýval debily nebo je pomlouval.Věřte mi, že není jednoduché vyhovět všem požadavkům závodníků a klubů, sehnat peníze…Nyní když končíte s kariérou jezdce budete mít možnost se podívat co to obnáší uspořádat závody. Je mi líto,že jste to také nedotáhl na lázeňského šviháka jako Z.Schneiderwind,za jeho medaile a úspěchy se peníze pro vás všechny na ministerstvech vyjednávaly mnohem snadněji.Že si berete do úst Evžena Erbana který nechal na dráze své zdraví je nechutné. Nepamatuji se, že bych s vámi někdy byl na pivu nebo nějaké oslavě tak že by mě docela zajímalo podle čeho hodnotíte že si jen umím ožrat držku , jsem debil a to je všechno co umím. Závěrem ještě jeden dotaz – příspěvky pod jmény Ječmínek Roman a Honza Heřmánek jste psal také vy nebo někdo vám blízký? Obsah a pravopis by tomu odpovídal,pokud ne tak já bych se rád sešel s neprasečími a nekomunistickými ksichty a šel je představit panu Moravcovi s tím, že je (Judr Petr Ondrašík není ve VVSPD) jdete vystřídat.

  26. Pane Janů, nepřísluší mi hodnotit funkcionáře podle jejich zásluh, z hlediště vidím jen souhrnný výsledek společné snahy trenérů, managerů a jezdců.Ale nejde mi do hlavy jedna věc: za posledních hodně let skončily svou činnost desítky dobrých jezdců. Ale ve vedoucích funkcích PD se z nich neobjevil nikdo, snad jen na klubové úrovni v rolích koučů. Čím to? Hodně bych si přál k mladým Bohouše Brhela a věčná škoda T.Kaspera ! Dlouhé roky naše PD přešlapovala na hraně existence pod vedením stále stejných lidí a největší úspěchy či změny k lepšímu přicházely z 90 procent ze soukromých iniciativ (rodinný team Drymlů, obnova PD v Liberci Kollertem , českojazyčné webové informační servery…). Jak se občas bavím v ochozech s lidmi, např. na Markétě máme pocit, že na to, jaké tam jsou na naše poměry pohádkové podmínky – městská část Praha 6 pumpuje miliony do krásného stadionu, vnitro do oddílu – by nebýt Luboše Tomíčka nebylo zas tak moc ke chlubení !!! Jen se podívejte třeba jen na jejich klubové www stránky – aktualizací jak šafránu. To jsou dojmy, které mám nejen já.A z nich pak vycházejí všechny ty nepříjemné otázky a dojem, že stále stejní lidé změnu k lepšímu nepřinesou a pak si lidi řeknou : ryba smrdí od hlavy. O zákulisí PD toho víte jistě více, než já, tak co vy na to? Teď jen doufám, že mladí v Abensbergu mi svým výkonem dají najevo, že tak zlý to zase nebude !

  27. Tak sleduji,kam se až dostala diskuse o finále MR jednotlivců.Do zákulisí PD nevidím, jediný závodník, kterého jsem poznal osobně, byl nedávno zesnulý Honza Klokočka.Ale myslím si, že každý závod stojí kteréhokoliv funkcionáře tolik sil, že by po přečtení některých příspěvku se na to nejradši vykašlal. Nikde není vše v pořádku, ale v plošině je podle mého pořád těch lumpáren nějak méně, než v jiných sportech. Je malý zázrak, že tenhle sport ještě existuje, protože za tak malý peníz oproti jiným sportům zde jezdci nasazují někdy i své životy. Obdivuji a skláním se před každým, kdo pro tento sport něco udělal, i když se třeba navzájem moc v lásce nemají. Pozoruji, že na tribunách vídávám většinou ty samé obličeje a myslím si, že mnoho přispěvovatelů do této diskuse jsem určitě již někdy viděl. Každý z těchto diváků má zlomek zásluhy na tom, že je plošina opět v televizi. I mnoho kritiků to myslí s PD upřímně, ale ať se nejdříve zeptají sami sebe, zda vůbec mají právo někoho kritizovat, zda sami něco již udělali a zda by byli schopnější, než jejich terče kritiky. Já právo někoho kritizovat nemám a proto tak ani nečiním. A na konec bych chtěl Martinu Vaculíkovi poblahopřát k jeho titulu v jednotlivcích. Jen doufám,že na sobě bude i nadále pracovat a neusne na vavřínech.
    P.S. Lukáš Dryml a Pepa Franc budou mít jistě mnoho příležitostí ještě dokázat, kdo z nich je lepší…

Zanechte komentář: