Plzeň získala titul v extralize družstev

Autor článku:

cesko.pngSlaný – Plzeň dnes ve Slaném vyhrála poslední kolo extraligy družstev, a stala se tak novopečeným mistrem republiky družstev. Na druhém místě dnes skončily Pardubice, a zajistily si tak konečnou druhou pozici v extralize. Třetí Olymp Praha už svým výsledkem v celkové klasifikaci nemohl nic změnit. Domácí tým ze Slaného si zažil dnes na své dráze propadák, a jak se na začátku závodu mluvilo, že by mohl i získat titul, skončil nakonec celkově až třetí.

Výsledky:

1. PK Plzeň 48
Grezegorz Walasek (3,3,3,3,3) 15
Filip Šitera (3,3,3,3,1) 13
Zdeněk Simota (3,3,0,2,3) 11
Daniel Jeleniewski (1,3,R,3,2) 9
Michael Hádek DNR
Jan Holub DNR

2. ZP Pardubice 34
Matej Ferjan (R,2,3,2,3) 10
Aleš Dryml (2,2,1,2,2) 9
Jernej Kolenko (2,2,2,0,2) 8
Hynek Štichauer (1,2,2,1,1) 7
Marian Jirout DNR
Pavel Fuksa DNR

3. Olymp Praha 23
Adrian Rymel (2,1,3,1,3,1) 11
Luboš Tomíček (3,1,2,E,1,2) 9
Matej Kůs (2,0,-,F) 2
Richard Wolff (1,0) 1
Pavel Ondrašík (0,-,-,0) 0
Martin Gavenda (0) 0

4. AK Slaný 15
Martin Vaculík (0,2,3,0,0) 5
Pawel Staszek (0,0,1,2,1) 4
Martin Málek (1,0,1,1,0) 3
Mariusz Puszakowski (1,1,1,0,-) 3
Petr Babička (0,-,-,-,-) 0
Radim Chod DNR

Konečná Tabulka Extraligy 2007:

1. PK Plzeň 8 26 285
2. ZP Pardubice 8 24 251
3. AK Slaný 8 23 276
4. Olymp Praha 8 18 238
5. Grepl Mšeno 8 9 110

7 comments

  1. je opravdu super a veliký dík každému, kdo se o něj zasloužil, nejen těm klukům na dráze. Po třinácti letech můžeme znovu slavit a věřím že si všichni v Plzni vzpomněli i na své předchůdce, Simona a spol. Závody byly dobré, škoda oslabení soupeřů (nejen domácích – viz Lukáš, nebo Pepe), ale věřím, že bychom vyhráli stejně, tým je vyrovnaný, bez slabin a vyhýbala se mu zranění i defekty.
    Dovolil bych si ještě jednu poznámku. Slánským (a nejen jim) bych přál lepšího komentátora, než je pan Čmejla. Ponechávám stranou, zdali je vtipné a zábavné jeho věčné žvanění. Já si myslím, stejně jako drtivá většina těch, s nimiž jsem na toto téma kdy mluvil, že nikoliv, ale chápu, že jde pouze o subjektivní názor. Naprosto neomluvitelné jsou ale jeho odborné znalosti. Myslím, že komentátor, který není ani po mnoha letech činnosti schopen poznat téměř žádného závodníka bez toho, aby se mu nejprve podíval na číslo na zádech a poté do programu, nemá v oválu s mikrofonem co dělat. Rovněž jeho výroky typu „v Pardubicích na ZP to bude systém mnoha vylučovacích a opravných (!) jízd“, jsou vhodné spíše do kabaretu. O jeho přehledu a vývoji v závodě je pak skoro zbytečné ztrácet slov. Zatímco většině zůčastněných i diváků na stadionu bylo po čtvrté sérii vše téměr jasné a dvě jízdy před konce potvrzené, žil muž za mikrofonem v napětí až do konce. Teprve odjíždějící sanitka ho přesvědčila o tom, že je opravdu po všem a nebude žádná dodatková jízda!!! Při vzpomínce, že se tento pán nestyděl nabízet jako náhrada za Petra Moravce pro televizní komentování Grand Prix, mne jímá hrůza nejen z výsledku, ale i reklamy, kterou by byl schopen tento „expert“ ploché dráze udělat. Opravdu není možné půjčit mikrofon někomu jinému?

  2. co znamená mít zalito? že se tam chce nacpat? myslím, že to Steev vystihnul naprosto přesně, po 16. jízdě se dalo jít domů, jenom „spíkr“ byl napnutý do poslední jízdy. vím, že dělá milion věcí okolo a je těžké všechno sledovat, ale tohle bylo na pořadu dne, aby měl spočítáno, kdy se plzeň stala mistrem. a to, že nepozná jezdce jinak, než podle čísla, na to si budeme muset zvykat, to je bohužel realita, se kterou nikdo nehne, v tomhle věku už ani „spíkr“.

  3. Také netuším, co znamená mít zalito, ale Honza dobře ví, že dělat „spíkra“ oni omylem nehodlám a nebudu. Jen mi to už prostě trochu nebaví. Na ty řeči okolo si lze zvyknout, ale Čmejlova zoufalá neznalost mi ve středu už trochu naštvala.
    Jinak, ať se nám všem líbí na ZP, doufam, že se vyvede. Nejlépe s někým z našich kluků s „kyblíkem“ na hlavě!!!

Zanechte komentář: