1. Memoriál Michala Matuly v neděli v Kopřivnici

Autor článku:

cesko.pngkoprivnice.gifmatula-obr.jpgKopřivnice – V neděli 28. 9. 2008 se na dráze v severomoravské Kopřivnici uskuteční 1. Memoriál Michala Matuly. Na dráze, kde Michal začínal se svou plochodrážní kariérou, uvidíme dvanáctku jezdců, kteří se utkají ve dvanácti jízdách, semifinalové jízdě a závod vyvrcholí finálovou rozjíž’ďkou. Představí se mj.:

Richard Wolff, Pavel Ondrašík, Jan Jaroš, Martin Málek, Martin Gavenda, z Polska do Kopřivnice přivítá Adam Pawliczek, Piotr Rembas, Rafal Fleger a Tomasz Schmidt. Jako vložený závod uvidíme závod pětice slabších jezdců, kde budou startovat v Kopřivnici dobře známé Mirdu Horáka, Lukáše Hromádku, ale taky Slováky Rastislava Bandziho, Jána Halabrína a svitavského matadora Jardu Otrubu.

 

plakat_1.jpg

Startující:

Hlavní závod:


Richard Wolff, ČR (Olymp Praha)
Jan Jaroš, ČR (Grepl Mšeno)
Pavel Ondrašík, ČR (Olymp Praha)
Martin Málek, ČR (AK Slaný)
Martin Gavenda, ČR (Olymp Praha)
Vlado Višváder, Slovensko (Grepl Mšeno)
Adam Pawliczek, Polsko
Rafal Fleger, Polsko
Piotr Rembas, Polsko
Tomasz Schmidt, Polsko
Kamil Cieślar, Polsko
Minizávod:

Miroslav Horák, ČR (Grepl Mšeno)
Lukáš Hromádka, ČR (Grepl Mšeno)
Rastislav Bandzi, Slovesnko (Žárnovica)
Ján Halabrín, Slovensko (Žárnovica)
Jaromír Otruba, ČR (Svitavy)
Michal Matula byl členem našeho klubu, kde začínal s plochou dráhou, poté odešel do Prahy, kde hájil barvy zdejší Markéty. V loňském roce tragicky zahynul při závodě druhé polské ligy v Krosně. na ploché dráze jezdil i jeho děda Zdeněk a otec Pavel.
matula-praha-jun kval.jpg
Dráha v Kopřivnici vznikla v roce 1954 a je velmi atypická oproti jiným drahám. Měří 480 metrů (mantinel 550m. Šířka dráhy je 10, 5 metrů.
Vstupné na závod činí 50 kč a start závodu je naplánován na 14 hodin.



Zanechte komentář: