Betard WTS Wroclaw porazil Falubaz Zielona Góra

Autor článku:

polsko.pngwtswroclaw.gifNabitý víkendový plochodrážní program v Polsku pokračoval ve Wroclawi extraligovým šlágrem domácích proti Falubazu Zielona Gora. Již hodinu a půl před závodem se zaplněný „zelený“ sektor hostí začal poprvé ozývat a vítat své miláčky mířící za horkého podvečera do depa. V tu chvíli byla na domácím stadionu jen hrstka domácích příznivců a typický domácí „kotel pod věží“ zíval prázdnotou. Jak se ale blížil čas začátku závodu, přece jen si několik tisícovek domácích našlo cestu do ochozů a začali konečně povzbuzovat i „červenožlutí“. A čekal se vyrovnaný boj až do poslední jízdy, podle diskuzí mezi fanoušky Falubazu, dokonce zaznívaly hlasy, že Zielona Gora si přijela do Wroclawi pro vítězství.

Nicméně opak byl pravdou již po první serii jízd, kdy domácí vedli už o deset bodů ( 17:7 ). Jiskřička naděje svitla hostům hned v následující jízdě, kdy Piotr Protasiewicz vystřelil od startu jako první a hned za ním jeho týmový kolega Grzegorz Zengota. Radost ale trvala pouhé jedno kolo, zatímco Pepe Protasiewicz všem ujel a udržel první místo, Zengota se v druhém kole propadl na místo poslední. Když pak v následující jízdě potkal Rafala Dobruckeho v posledním kole defekt z druhého místa a v jízdě s číslem 8 si Grzegorz Zengota připsal svou třetí nulu, bylo jasné, že domácí už si svůj více než 10bodový náskok zřejmě udrží až do konce. Nic na tom nezměnili ani dva nejlepší jezdci večera oba z týmu hostí – Greg Hancock, který vybojoval 14 bodů, a Piotr Protasiewicz který dovezl celkem 12 bodů. V celkovém součtu to bylo málo, jelikož tentokrát se nedařilo již zmiňovanému Zengotovi (0), ani Fredriku Lindgrenovi s pouhým jedním bodem. Junior Patrik Dudek vyjel 6 bodů, ale rozhodně nezklamal, v jízdě číslo 4 dokonce tvrdě útočil na Jasona Crumpa jedoucího na prvním místě. 5 bodů si připsal Rafal Dobrucki  a bod mladičký Lukas Sowka.

Tým domácích byl jako celek vyrovnanější a nakonec tedy zaslouženě zvítězil. Nejvíce bodů získali Jason Crump a Leon Madsen, oba po 10, navíc Madsen ve své poslední jízdě upadl v první zatáčce, kdy bojoval o druhé místo a z opakované jízdy byl vyloučen. Dále v týmu domácích posbírali 8 bodů Kenneth Bjerre a Piotr Swiderski, 7 bodů mladík Maciej Janowski, kterého domácí hlasatel nenazval jinak než Wroclawský briliant, a 4 body vyjel Denis Anderson.

Betard WTS Wroclaw 51 bodů
Kenneth Bjerre 8+2 (3,2,1*,1,1*)
Daniel Jeleniewski 4 (1,0,-,3)
Piotr Swiderski 8+1 (2*,2,1,1,2)
Leon Madsen 10+1 (3,1*,3,3, Fd)
Jason Crump 10 (3,3,3,0,1)
Maciej Janowski 7+2 (3,0,2*,2*,0)
Dennis Andersson 4+1 (2*,2)

Falubaz Zielona Gora 39 bodů
Piotr Protasiewicz 12+2 (2,3,1,2,2*,2*)
Grzegorz Zengota 0 (0,0,0,-)
Rafal Dobrucki 5+1 (1,R,0,1*,3)
Fredrik Lindgren 1 (0,1,-,0,-)
Greg Hancock 14+1 (1*,3,3,2,2,3)
Patryk Dudek 6 (0,2,1,0,3,0)
Lukasz Sowka 1 (1)

Zanechte komentář: