Artur Czaja nakonec míří do Prahy

Autor článku:

AKM_logo.pngczaja_artur.jpgAKTUALIZOVÁNO Přestože ještě ve středu večer slánský manažer Milan Mach napevno počítal s Arturem Czajou jako s pevným článkem své sestavy, ani ne o 48 hodin později je však jinak. Osmnáctiletý Polák místo angažmá v JAZ Servisu podepsal kontrakt s Olympem Praha, jak potvrdilo vedení klubu z hlavního města. Stejnou informaci přinesla s odvoláním na agenturu zastupující Czaju i polská média.

Polský manažer Artura Czaji dlouho naléhal na Milana Macha, aby Slaný angažoval právě nadějného jezdce Wlokniarze Czestochowa. Když Slaný vyhověl a obě strany se domluvily na podmínkách, odešel do Polska kontrakt k podepsání. Ten se však dlouho nevracel zpět, ale i tak Milan Mach s Czajou počítal. Polák se však nakonec rozhodl pro mistrovský Olymp Praha, o čemž se Mach dozvěděl až z internetu.

Artur Czaja pro web agentury Speedway Crime, která jej zastepuje, řekl: „Chci jezdit co nejvíce závodů a stále se rozvíjet. Jsem rád, že budu mít možnost poznat nové dráhy, což věřím, že pomůže mému rozvoji. Při této příležitosti děkuji Speedway Crime za pomoc s podpisem smlouvy a činovníkům Olympu Praha za důvěru, kterou doufám oplatím dobrými výkony.“

Krystian Plech, majitel agentury Speedway Crime, se na stránkách Sportowých Faktů vyjádřil podobně: „Hledali jsme pro Artura klub. Měli jsme i nabídku ze Slaného, ale smlouvu jsme podepsali v Praze. Věříme, že to bude dobré místo pro Artura, které pomůže jeho kariéře.“

I bez Czaji má Slaný potvrzené jádro týmu. K němu ještě pravděpodobně nějaká jména přibudou, neboť Milan Mach má spoustu dalších možností, podle svých slov by mohl podepsat klidně třicet zahraničních závodníků.

Naproti tomu Olymp zatím ohlásil jen tři zahraniční posily, vedle Czaji už svým podpisem stvrdil kontrakt další polský závodník Karol Baran. Třetím podepsaným závodníkem je navrátivší se Bjarne Pedersen.

Zanechte komentář: