Sanok 2013 – finГЎle MS druЕѕstev

Autor článku:

polsko.pngsanok.gifPo nД›kolika roДЌnГ­cГ­ch Sanok Cupu a nД›kolika kvalifikaДЌnГ­ch kol MS jednotlivcЕЇ se, jak Е™Г­kajГ­ PolГЎci, stolice polskГ©ho eisspeedwaye Sanok, a snГ­m i divГЎci doДЌkali. PrГЎvД› do tohoto vГЅchodopolskГ©ho mД›sta nedaleko hranic s Ukrajinou se o vГ­kendu sjede svД›tovГЎ elita, aby zde svedla boje o titul mistra svД›ta druЕѕstev. Po loЕ€skГ©, myslГ­m, Еѕe zbyteДЌnГ© kritice z tГЎbora KlatovskГЅch na podobnГЅ ДЌlГЎnek pЕ™ed jejich odjezdem do Togliatti, budu samozЕ™ejmД› opatrnД›jЕЎГ­ a asi i optimistiДЌtД›jЕЎГ­ v prognГіzГЎch na celkovГ© umГ­stД›nГ­ naЕЎich borcЕЇ. SloЕѕenГ­ tГЅmu je stejnГ© jako loni to znamenГЎ bratЕ™i KlatovЕЎtГ­ s nГЎhradnГ­kem Janem Pecinou. Lze polemizovat, jestli je ЕЎkoda, Еѕe se zatГ­m po loЕ€skГ© pauze zavinД›nГ© zranД›nГ­m nestihl pЕ™edvГ©st Andrei DiviЕЎ. VzpomeЕ€te jen na jeho heroickГЅ vГЅkon pЕ™edloni v BerlГ­nД›, kdy celГЅ druhГЅ den jezdil za zranД›nГ©ho Jana a potЕ™ebnГ© body pro zisk bronzu zГ­skal.

MyslГ­m, Еѕe letos by na vГЅchodД› Polska ta medaile mohla bГЅt zase. PatrnД› zajГ­mavГЅ bude i boj o zlato mezi nejsilnД›jЕЎГ­mi tГЅmy Ruska a Rakouska. Ono k tomu staДЌГ­ malГЅ zГЎzrak ve dvou jГ­zdГЎch. Simon jezdГ­ pravidelnД› ruskou superligu a vГЅkon Zorna v Challenge minulou sobotu byl famГіznГ­. OpakovanД› porГЎЕѕel vЕЎechny tЕ™i ruskГ© jezdce a neztratil ani bod. SamozЕ™ejmД› RusovГ© jsou silnГ­, jedou prvnГ­ tЕ™i z domГЎcГ­ho mistrovstvГ­, tedy vДЌetnД› Krasnikova. A jeho starty si budou vЕЎichni divГЎci uЕѕГ­vat. Jak je znГЎmo, tento mistr mistrЕЇ ukonДЌil svГ© pЕЇsobenГ­ v MS jednotlivcЕЇ, protoЕѕe prГЅ ztratil motivaci.

Nějaký ten bodík by naši jezdci Rakušanům urvat mohli. Vždyť tuším, že ve Švédsku Anton Zorna porazil. A Simon se porazit dá. Bude to však ostatně jako každý rok nesmírně těžké. Švedové v rámci omlazení týmu nenominovali Posu Sereniuse, ale k 58-ti osmi letému Svenssonovi zařadili Hendersona, který se loni v konečném pořadí MS jednotlivců umístil v postupové sedmičce. K poražení určitě je, stejně jako Svensson, což naši jezdci už vícekrát v minulosti prokázali. Náhradník Lindström mezinárodní zkušenosti také má. Finové – Aakko je hodně dobrý, rovněž přímo postoupil do finálových závodů MS a na velké podniky se umí vyhecovat. Podceňovat nelze ani Vilponena s Tanim. Je by však naši jezdci měli porazit. Němci sázejí na ostřílené borce Bauera a Pletschachera. Pletschacher umí zajet báječně ale i vyloženě slabě. Bauer je třída. Prokázal to i v Challenge. Ale přesto si myslím, že tu fazonu jako před několika lety už nemá. Němci jsou určitě k poražení. Domácí Poláci budou před svými fanoušky bojovat jako lvi. Knapp jde rok co rok nahoru a i naše bratry už dokázal porazit. Rovnocenného partnera ať už je to Strugala nebo Daniszewski k sobě však nemá. Bronz našich jezdců by byl krásnej. Připomeňme, že ve finále nejsou Holanďané a Švýcaři. Zejména ti první ve složení Stellingverf, Holstein by patrně byli hodnotným soupeřem.

Zanechte komentář: