Ve Slaném zůstává vše při starém

Autor článku:

ceska-republika.pngakslany.gifAKTUALIZOVÁNO Od loňské sezóny se toho ve Slaném v cizinecké politice příliš nezměnilo. Milan Mach se dohodl se všemi důležitými jezdci, kteří pro něj a jeho klub bodovali v extraligových závodech. Vrací se tak i Adrian Miedziński nejužitečnější jezdec JAZ Servisu v posledních dvou letech.

Jedinou novou tváří v klubu je Artur Czaja. Junior ekstraligového Wlokniarze Czestochowa v loňském roce zaznamenal značný výkonostní progres a posunul se do širší špičky polských juniorských nadějí.

Další jezdci patří mezi známé tváře na českých extraligových kolbištích. Protřelý Sebastian Ulamek v roce 2013 pravděpodobně nebude muset brát ohled na termíny britské ligy, což jej před uplynulou sezónou odlákalo do Slaného z konkurenčního Greplu Mšeno.

I přes ne úplně doléčené zranění nohy se dvakrát v sestavě Středočechů objevil Piotr Świderski a i on si své místo ve Slaném udržel. Stejně tak Adrian Miedziński, nejlepší jezdec domácí nejvyšší soutěže družstev 2011 a nejlepší slánský závodník roku 2012.

Jak už jsme Vás informovali, po těžkém zranění levé nohy se nejen do Slaného, ale hlavně do sedla motorky vrací Robert Kościecha, další zkušený závodník a dlouholetá opora klubu z královského města. V tuto chvíli se lze domnívat, že „Kostek“ bude v případě solidní výkonnosti častým hostem ve slánských barvách, neboť kvůli bankrotu Valsarny ztratil místo ve švédských ligách.

Milan Mach je znovu dohodnutý i s Emilem Sajfutdinovem, ruská superhvězda se v české extralize objevila jedinkrát, před bezmála dvěma lety v úvodním klání extraligy na Markétě, kde se jelo tradičně ještě před startem švédské ligy. Loni stejnou možnost překazila prezentace Sajfutdinovova tehdejšího švédského klubu. Slaný letos jede do Prahy a až v září, a tak bude spíše platit jiné přání Milana Macha – pozvat pátého nejlepšího závodníka světa na jeden z domácích závodů.

Po jednoleté přestávce se do Slaného vrací další zkušený závodník Tomasz Chrzanowski. Nový kontrakt nezískal zatím Mariusz Puszakowski, přestože jej do dobrého světla stavělo vystoupení v Plzni proti celku DaK Moto. V Plzni naopak vyhořel Daniel Jeleniewski a ani on nefiguruje v plánech Milana Macha.

Vítěz extraligy se čtyřmi různými kluby Grzegorz Walasek zaznamenal loni v Olympu Praha velmi problematický rok a ani jedna ze stran neměla příliš zájem na prodloužení kontraktu. Milan Mach měl o třetího nejlepšího Poláka loňské Enea ekstraligy (pozn. první Kolodziej, druhý Hampel) zájem, avšak k dohodě nedošlo. Walasek má v současnosti nakročeno do jiného klubu v tuzemské nejvyšší soutěži družstev.

(25/01)  Přestože Milan Mach byl s Arturem Czajou domluven a počítal s ním, mladý jezdec se nakonec rozhodl pro Olymp Praha. Více zde.

JAZ Servis Slaný:
Adrian Miedziński
Sebastian Ulamek
Artur Czaja
Piotr Šwiderski
Emil Sajfutdinov
Tomasz Chrzanowski
Robert Kościecha

Martin Málek
Michal Dudek
Rony Weis

Roman Čejka
Eduard Krčmář
Michal Průcha

Zanechte komentář: