Češi zůstali od medaile daleko, slaví Poláci

Autor článku:

swc.jpgpolsko.pngVzdáleni zůstali jezdci České republiky svému snu získat v domácím finále Monster Energy Speedway World Cupu životní medaili. Za český tým za osm jízd bodoval jen jeden jezdec – kapitán Aleš Dryml – zatímco ostatní týmy spokojeně sbíraly metry náskoku i finálové body. V posledních dvou sériích se národní tým trochu zvedl a dokázal pravidelně bodovat. V těsném finiši se mistry světa stali Poláci, když nasbírali o jediný bodík více než obhájci titulu z Dánska poté, co kapitán Jaroslaw Hampel zvládl rozhodující poslední jízdu. Bronz si v pohodě vyjeli Australané, když Darcyho Warda dokázal zastoupit Troy Batchelor.

Na začátku závodu český tým soupeřům vůbec nestačil, Aleš Dryml sice ve svých úvodních dvou jízdách dovezl pět bodů, ale to byly jediné české body z osmi jízd. Ve druhé sérii naskočil kapitán české reprezentace dokonce dvakrát, ve své programové jízdě i s žolíkem v místě svého bratra ovšem přivezl nuly. Česká republika tak z dvanácti jízd měla jen pět bodů. Pak ale dokázala bodovat celá čtyřka a český tým zvládl odvrátit nejhorší scénaře. Václav Milík pak v poslední sérii dokonce útočil na vedoucího Nickiho Pedersena, přišlo vyloučení Lukáše Drymla a na kontě Čechů zůstalo dvanáct bodů.

Noví mistři světa nekráčeli k Poháru Ovehu Fundina úplně jistým krokem, potřebovali pomoc žolíka, ve kterém je kapitán Jaroslaw Hampel dostal po šestnácté jízdě na úroveň do té doby vedoucích Dánů. V závěru Polákům pomohl bod Patryka Dudka, který poslední zatáčce předjel Jasona Doyla. Na úroveň obhájců titulu se vrátila Cieślakova družina po výhře Macieje Janowského v devatenácté jízdě. Do té poslední startoval kapitán Hampel, který vedl celá čtyři kola a zajistil své zemi čtvrté vítězství ve Speedway World Cupu z posledních pěti let.

Dánům uškodilo, že jako jediní nemohli nasadit žolíka. Ještě větším problémem silného týmu byl ale defekt Nickiho Pedersena z druhého místa v jízdě číslo šestnáct, kdy Poláci žolíkem dotáhli obhájce titulu. Manažer Anders Secher nasadil zkušenou trojic dříve a bodově nejslabšího závodníka Michaela Jepsena Jensena nasadil na poslední jízdu. Ta se ovšem ukázala jako rozhodující, juniorský mistr světa v ní předjel Batchelora i Aleše Drymla, ale Hampel už byl daleko vpředu a slavil titul mistra světa. Už pošesté v kariéře, což před ním nikdo jiný v historii SWC nedokázal.

 

1. Polsko: 41 bodů
1 Jaroslaw Hampel 15 (3,0,3,6,3)
2 Krzysztof Kasprzak 7 (2,2,1,R,2)
3 Patryk Dudek 7 (2,2,2,0,1)
4 Maciej Janowski 12 (2,2,2,3,3)

2. Dánsko: 40 bodů
1 Nicki Pedersen 10 (3,3,1,R,3)
2 Kenneth Bjerre 11 (1,3,3,3,1)
3 Niels Kristian Iversen 12 (1,3,3,3,2)
4 Michael Liglad Jepsen Jensen 7 (0,3,2,0,2)

3. Austrálie: 33 bodů
1 Darcy Ward 9 (1,1,2,2,3)
2 Cameron Woodward 8 (3,1,1,2,1)
3 Jason Doyle 5 (1,1,1,2,0)
4 Troy Batchelor 11 (2,1,6,2,0)

4. Česká republika: 12 bodů
1 Václav Milík 3 (0,0,Fd,1,2)
2 Aleš Dryml 7 (3,2,0,0,1,1)
3 Lukáš Dryml 1 (0,0,-,1,Fd)
4 Josef Franc 1 (0,T,0,1,0)

17 comments

  1. Krom Cieslaka jsou tam ti manažeři vážně jak namalovaní! Každopádně závody do poslední chvíle pořádnej nápínák. Je fajn,že Australani i bez Holdera a Crumpiho bojovali jak lvi a měli šanci. K Čechům,no,radši nic. Závody parádní i když čtvrtek byl překvapivě zajímavější

  2. Celkově moc špatný dojem. Snad ani nemá cenu hodnotit. Aleš nejlepší, ale pustili mu letmák jako prase. Když není komu fandit lidi nepřijdou. Po takovém projevu myslím, že bude s diváky ještě hůř. Hlavně si pořádající organizace napříště rozmyslí komu dát pořadatelství, aby čtvrtý team nebyl jen do počtu.

    1. Viděli jsme oba dobře? Byl to ten start, po kterém Aleš vyhrál jízdu? Jak se mu na startu nadzvedlo to kolo? Já totiž myslel, že to zastaví a oni to pustili.

      Jinak divácká návštěva nic moc a odhadovali jsme tak 6000 lidí. Na akci tohoto typu při tak nádherném počasí naprostá zoufalost, protože 6 tisíc přijde i do Mariánek na Grand Prix na dlouhou, ba bych řekl i více. Lístky podle mě dost drahé.

    1. Je to tak, bylo vidět, jak Milík hodně chce, dvakrát byl jenom krůček od bodu, nakonec dojel i pro dva. Zklamal hlavně Lukáš Dryml, ten ani nepřijel na Markétu na trénink, radši trénoval doma na úplně jiný dráze… S takovým přístupem k reprezentaci by v Polsku nepochodil – u nás mu to ale trenér toleruje! Francovi to na Markétě moc nejde, ani na GP nic moc neukázal.
      Nejlepším týmem byli ve skutečnosti Dánové – Poláci vyhráli jenom kvůli tomu hloupému a zcela nesportovnímu prvku, že slabší si může pomoci žolíkem. Jinak by byli dva body za Dány. Kdy už tuhle pitomost zruší???

    1. já to neviděl ale museal to být bída a utrpení čekal jsem že aspon tročinku zabojují ale ajk vidno australné jeli moc dobře aleš i lukáš drymlové jsou na odchodu kdo po nich? obávam se kdybychom byli konfrontováni s lotyši dopadlo by to nedobře milík jel dobře oidle ohlasů tady ale já si myslím že už by měl dávat více bodů už je mu 20 to je na hraně a že v poslku uje takových jezců meaky s tebou nezbývá než souhlasit zdeněk holub to urve někdy jízdou přes vint docela se mi zdá jeho jízda někdy nebezpečná ( podobnost z piotrem pawlickim je čistě náhodná stejný styl jentooh štěstí tolik neměl zranění už měl víc jak leckerý jezdec za celou karieru a krčmář myslím končí víš už neoujde dělali z něj megahvězdu a obn s epodle tohho začal chovatt a talent promrhal

  3. K výsledku našich plochodrážních jezdců ještě tolik:

    Lidi, proboha, co jste čekali? Vždyť to bylo dopředu jasné, jak to skončí, a to jsem našim klukům prorokoval dokonce 15 bodů!

    Byli jsme pořadatelská země a zorganizované to bylo docela pěkně. I ten největší pitomec z FIMu musel vědět, že jsme absolutní outsideři, kteří tam jsou jako domácí celek do počtu.

    Aleš super a škoda toho podělaného žolíka!

    Vašek mě trochu zklamal, nicméně náš druhý nejlepší jezdec, bohužel zbytečný pád.

    Pepe Franc je dlouhoplošinář. Pro Pepču mám slabost, ale Pepe se prostě na krátkých drahách nechytá. Jinak zbytečné najetí do pásky…

    Lukáš Dryml – nejslabší článek týmu a naprosto zbytečný pád po dobrém startu.

    Klidně těm klukům všichni nadávejte, tohle je realita! Na víc momentálně nemáme. Zlaté časy ploché dráhy v Česku jsou pryč, se světovou špičkou se můžeme měřit maximálně na dlouhé nebo travnaté dráze.

    1. to by nám asi stejně nepomohlo prostě tahle doba kde jen honba za penězi je ta správná likviduje tenhle sport a ne jen tenhle at si říká kdo chce co chce za našich časů stačilo mít kombinézu a přilbu a zbytek jsi dostal dnes ? sponzoři sponzoři sponzoři ale kde je v našem 10 000 000 státečku pro všechny sporty brát?

  4. Zdravím fanoušky.
    Peníze chybí,to je fakt.
    A proto chybí ježdění a nejsou výsledky.
    Ke SWC asi tolik.Výsledek očekávaný,skóre kruté,ale lepší jezdce momentálně nemáme a ti co jeli,bojovali.
    Bylo hodně vidět,že se světovou špičkou se pravidelně potkává jen Aleš.A nesouhlasím s tím,že Drymlové už nemají co říct.Alešova loňská a letošní sezona je nejlepší za poslední dobu.
    Lukáš chtěl,ale motorka nejela a asi mu také chybí pravidelné ježdění v cizině.
    Pepe totéž.
    Příslibem je Venca,rval se a byl rychlý.Pokud bude jezdit v Polsku a otrká se,bude jistě dobrý.
    Je totiž velký rozdíl jezdit přebor v Česku,nebo polskou ligu…..
    A budoucnost?
    Uvidíme,co předvedou junioři v září v Pardubicích… :-)

  5. já si myslím že ten krůček co vendovi chybí bude asi v té technice mít právě ty prachy tak je ta technika to je kolotoč jinak nv neděli venda v opole 9+1 vezmeme li v potaz že se první a druhou jízdu musel zpasovat s torem není to špatný výsledek i když je to jen druhá liga aleš to byl letmý start jak vyšitý bez urážky nejede už prní ligu vždyt v graknd prox udělal sand 5 bodů za tři závody lukyn asi už nikdy nic nezajede jede špatně v anglii nejede mu to ani v extralize těch zranění bylo moc to by porazilo i silnější jedince nemužem mu nic vYčítat ale tenblok tam asi bude kus ten by neudělal asi taky nic mmchodem v neděli v polské druhé lize 1 bod ze dvou jízd.. byl jsemse podívat na juniorech v polsku myslím že by naši moc neuspěli to by ,mně zajímalo tedy jak by dopadli

  6. co tohle??????Trzydzieści jeden lat temu na Stadionie im. Alfreda Smoczyka w Lesznie rywalizowano w finale kontynentalnym Indywidualnych Mistrzostw Świata. W zawodach zwyciężył Czechosłowak Jiri Stancl, który pokonał Polaka Edwarda Jancarza oraz rodaka zwycięzcy Vaclava Vernera. Awans do finału uzyskało pięciu zawodników.

    Wyniki zawodów w Lesznie:
    1. Jiri Stancl (Czechosłowacja) – 15pkt.
    2. Edward Jancarz (Polska) – 11+3
    3. Vaclav Verner (Czechosłowacja) – 11+2
    4. Georg Hack (RFN) – 10
    5. Michaił Starostin (ZSRR) – 9+3
    6. Emil Sova (Czechosłowacja) – 9+2
    7. Henny Kroeze (Holandia) – 8
    8. Ales Dryml (Czechosłowacja) – 8
    9. Walerij Gordiejew (ZSRR) – 7
    10. Wiktor Kuźniecow (ZSRR) – 7
    11. Jindrich Dominik (Czechosłowacja) – 7
    12. Marek Kępa (Polska) – 6
    13. Leonard Raba (Polska) – 4
    14. Rif Saitgariejew (ZSRR) – 3
    15. Francesco Biginato (Włochy) – 3
    16. Gianni Famari (Włochy) – 1

Zanechte komentář: